Jonathan Reid, tarinan päähenkilö, herää tokkuraisena ja näkee hahmon edessään. Tunteellisesti häntä puhutteleva naishenkilö kokee elämänsä järkytyksen joutuessaan oman veljensä verenhimoisten halujen uhriksi ja tästäkös paikalliset ihmiset riemastuvat.

Eletään 1900-luvun alkupuoliskoa, jolloin tappava influenssa nimeltä espanjantauti riehui Euroopassa. Tässä pelissä espanjantaudiksi oletettu epidemia tarkoittaa vampyyrien levittämää tautia. Tohtorin titteliä kantava Jonathan pureutuu vitsaukseen juuriaan myöten, ollen itsekin taudin alaisena ja itsemurhayritys ei ole tässä kohtaa pakokeino. Seikkailu voi alkaa.

Sadan vuoden takaiset puitteet sopivat Vampyriin oikein hyvin. Synkeä ympäristö sokkeloisine katuineen pitää tunnelman korkealla ja ympäriltä kuuluvat lynkkauspartioiden huudot pitävät pelaajan jatkuvasti varpaillaan. Sulavasti niin sanotussa lepakkomuodossa liikkuva Jonathan jututtaa paikallisia ja etsii johtolankoja, kartuttaen kokemuspisteitään taistelemalla silloin tällöin vihamielisiä ihmisiä vastaan. Vihollisten lahtaaminen kerryttää verimittaria, jota käytetään erikoishyökkäyksiin.

Roolipelimäiseen tapaan pelissä eteneminen ja taisteluiden suorittaminen avaa pisteitä kykypuuhun, jonka kautta saa avattua lisää tapoja listiä vastustajia. Monipuolisista liikekavalkadeista huolimatta taistelut noudattavat liian usein samaa kaavaa ja ne käyvät ajan kanssa varsin tylsiksi.

Mittelöitä vaikeuttaa etenkin toiminnan tapahtuminen liian lähellä kameraa, kun useita vihollisia on vastassa samanaikaisesti. Pientä piristystä itseään toistavaan toimintaan tarjoavat astetta haastavammat pomotaistelut, jolloin myös hienon kuuloinen musiikki pääsee kunnolla oikeuksiinsa.

Kokonaisuutena Vampyr on varsin viihdyttävä ja tarina tarjoaa pelattavaa kymmeniksi tunneiksi. Mielikuvitukselliset juonenkäänteet ovat fiksusti suunniteltuja ja keskustelut paikallisten ihmisten kanssa antavat lisää tehtäviä ja johtolankoja Jonathan Reidille, miksi hänestä tehtiin vampyyri.

Kohtalainen englanninkielen taito on kenties pelin suurin kynnys, sillä muuten seikkailu jää astetta köyhemmäksi. Mikäli ripaus mystiikkaa, vampyyriteemaiset pelit ja 1900-luvun alun Lontoon rähjäisten korttelien tunnelma herättää positiivisia fiiliksiä, niin Vampyr on oiva valinta aikuiseen makuun.

Genre: Toimintaroolipeli
Ikäraja: 18
Julkaisuaika: 5.6.2018
Testialusta: PlayStation 4
Muut alustat: PC. PlayStation 4, Xbox One
Kehittäjä: Dontriot Entertainment
Julkaisija: Focus Home Interactive
Pelaajamäärä: 1