Suomessa kehitetty mobiilipeli Critical Ops on kilpailullinen ensimmäisen persoonan ammuntapeli (FPS), josta povataan seuraavaa elektronisen kilpaurheilun läpimurtopeliä. Ilmainen latauspeli on saavuttanut suuren suosion 15 miljoonalla latauksellaan, vaikka peli on vasta rajatusti julkaistu Android- ja iOS-mobiililaitteille.
Yli puoli miljoonaa pelaajaa päivässä keräävän Critical Opsin esikuvana toimii Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) -tietokonepeli. Se on elektronisen urheilun suosituin peli ja vaatii toimiakseen pelitietokoneen tarvikkeineen. Tämän yhtälön muuttaminen mobiililaitteen näyttöön ei ole täysin ongelmatonta, mutta Critical Ops on onnistunut siinä hienosti. Se on tunnelmaltaan ja käyttöliittymältään täydellinen kilpapelaamiseen.

Critical Opsissa ja Counter-Strikessa on sama peruskaava eli kaksi tiimiä taistelevat pelialueen herruudesta nykyaikaisin asein. Lainvalvojat yrittävät estää terroristien toimia nykypäivän realistisissa ympäristöissä, kuten kaupungeissa tai lentokentällä. Pelien tärkeimpiä eroja ovat laitealusta, pelaajamäärä ja pelin pituus.
Elektronisesta urheilusta kiinnostuneet pelaajat ovat nykyään valtaosin mobiilisukupolvea eli heille älypuhelimet ja tablettilaitteet ovat perinteistä tietokonetta tutumpia. Aiemmin pelaamisen tosissaan ottaneet päivittivät tietokoneitaan vuosittain, mutta nykyään älypuhelimien päivitys voi tapahtua samaan tahtiin. Siksi mobiilipelaajilla onkin taskussaan tehokas pelilaite, jolla voi harrastaa elektronista mobiiliurheilua milloin ja missä tahansa. Mobiililaitteiden kasvanut suorituskyky, näyttöjen parantunut tarkkuus ja kuulokkeiden mukaansatempaava äänentoisto tarjoavat Critical Opsissa parhaimmillaan pc-pelaamista vastaavan pelikokemuksen.

Pienempi näyttökoko ja sen kosketettavuus tuovat ensimmäisen persoonan ammuntapeliin uudenlaisen pelituntuman. Siinä missä monelle tietokonepelaajalle hiiren ja näppäimistön vaihtaminen kosketusnäyttöön tuntuu haastavalta, se on älylaitteisiin tottuneelle pelaajalle luonnollinen tapa ohjata pelejä. Parhaat mobiililaitteilla pelaavat Critical Ops -tiimit pystyvätkin haastamaan PC-pelaajat tasavertaisina ja jopa voittamaan heidät.
Pelien turnaussäännöt voivat vaihdella, mutta yleisesti on totuttu, että Counter-Strikea pelataan viiden hengen joukkuein, kun taas Critical Opsissa on neljän hengen joukkueet. Myös tyypillinen peliaika on Counter-Strikea lyhyempi.
PC-turnauksissa pelaajien laitteet ovat hyvin samanlaisia, mutta Critical Ops on aidosti monialustainen. Pelaaja voi käyttää pelaamiseen yhtä hyvin edullista Android-älypuhelinta kuin kalleinta mahdollista iPadia. Oma pelikokemus paranee näyttökoon kasvaessa, mutta pelissä pärjäämiseen se ei välttämättä vaikuta. Critical Opsissa tarvitaan joka tapauksessa hyvää silmän ja käden yhteistyötä sekä erinomaista tiimityöskentelyä laitealustasta riippumatta.
Alla pelin iOS-traileri.