World of Tanks -pelin alati laajeneva pelimaailma kasvaa uusilla panssarivaunuilla ja upouudella kalustopuulla.

Pelin tuore pienempien eurooppalaisvaltioiden kalustopuu saa pesämunakseen ruotsalaisia, puolalaisia ja italialaisia panssarivaunuja – ja myös pieni ja pippurinen Suomi liittyy World of Tanksin panssarisotiin.

Alla olevalla videolla esitellään pelin eurooppalainen kehityspuu.

World of Tanks Blitziä pelaamalla voi perehtyä monien eri valtioiden mitä erilaisimpiin panssarivaunuihin eri vuosikymmeniltä. Niiden välillä siirtyminen on tehty täysin luontevaksi progressioksi, joten pelaajat voivat tutustua sulavasti panssarivaunujen ajan mittaan tapahtuneeseen kehitykseen.

– Olemme todella innoissamme, kun voimme esitellä World of Tanksin ensimmäisen suomalaisen panssarivaunun. Monet kansakunnat ovat kehittäneet tai käyttäneet panssarivaunuja niiden satavuotisen historian mittaan, mutta kaikilla ei ole riittävästi panssarivaunuhistoriaa oman kalustopuun luomiseksi, toteaa World of Tanks Blitzin ohjaaja Andrey Ryabovol.

– Niinpä loimme aivan uuden eurooppalaisen kalustopuun, jotta pelaajat voisivat kokeilla mahdollisimman monia pienempien valtioiden käyttämiä tai kehittämiä panssareita.

Uusi eurooppalainen kalustopuu sisältää aluksi 10 uutta panssarivaunua, joista osassa käytetään aivan uutta pelimekaniikkaa, nimittäin tykin latausautomatiikkaa. Se mahdollistaa pelaajille aivan uudenlaisia taistelutaktiikoita: voit esimerkiksi ramboilla täysillä ja antaa vastustajille kunnon lyijykylvyn ennen kuin pyrähdät takaisin suojaan. Voit myös ottaa rauhallisesti ja iskeä vastustajiin tähdätyillä yksittäislaukauksilla säästellen ammuksia tositarpeeseen.

Eurooppalaisen kalustopuun ensimmäiset panssarit:
Suomi:

  • Vickers Mk.F, tason I kevyt panssarivaunu

Puola:

  • 10TP, tason II kevyt panssarivaunu
  • 14TP, tason III kevyt panssarivaunu

Ruotsi:

  • Lago, tason IV keskiraskas panssarivaunu
  • Strv m/42, tason V keskiraskas panssarivaunu

Italia:

  • P.43 bis, tason VI keskiraskas panssarivaunu
  • P.43 ter, tason VII keskiraskas panssarivaunu
  • S.44 Pantera, tason VIII keskiraskas panssarivaunu (varustettu latausautomatiikalla)
  • Prototipo Standard B, tason IX keskiraskas panssarivaunu (varustettu latausautomatiikalla)
  • Progetto M40 mod. 65, tason X keskiraskas panssarivaunu (varustettu latausautomatiikalla)

Viiden italialaisen panssarivaunun myötä World of Tanks Blitz esittelee myös pelin uuden brändisuurlähettilään: italialainen Formula 1 -radoilta tuttu kilpa-ajolegenda Giancarlo Fisichella tietää millaista on ajaa hurjilla kulkuneuvoilla.

– Rakastan kilpa-ajamista ja kaikkea mikä vain saa adrenaliinin virtaamaan. Ja nämä laitteet, jos mitkä, saavat minut käymään kuumana. Oma suosikkini on Progetto latausautomatiikoineen, sillä siinä yhdistyvät voima ja käytännöllisyys, samoin kuin historia ja nykytekniikka. Se on siistiä kuin mikä, Fisichella kertoo.

– Tiesin World of Tanks Blitzistä jo ennen kuin yhteistyömme alkua. Pelissä vaaditaan ajattelua, strategiaa ja pelaajan on osattava hyödyntää oikeita taktiikoista oikeissa tilanteissa, aivan kuten kilpaa ajaessakin. Ja kilparadoilla kiitämisen tapaan se ei ole mitenkään helppoa – pelaaminen vaatii paljon muutakin kuin vain tähtäämistä ja vihollisvaunujen ammuskelua.

– On suuri kunnia, että maailmankuulu Giancarlo Fisichella aloittaa pelin brändisuurlähettiläänä samalla kun julkaisemme hänen oman synnyinmaansa kehittämiä panssarivaunuja upouudessa kalustopuussa, Ryabovol toteaa.

Uudet panssarivaunut julkaistiin tänään 18. syyskuuta 2019. Uutta kalustoa on luvassa myös jatkossa.

World of Tank Blitz

World of Tanks Blitz on useille alustoille julkaistu ilmainen joukkuepohjainen MMO-toimintapeli, jossa pelaajat kamppailevat ankarissa panssarivaunutaisteluissa. iOS-, macOS-, Android- ja Windows 10 -alustoille sekä Steam-kauppapaikalle julkaistua peliä on ladattu yli 120 miljoonaa kertaa.

World of Tanks Blitz mallintaa panssarivaunusodintaa hauskalla ja huvittelevalla tavalla, muokaten todellisuutta mieleisekseen ja tuoden aiheeseen aivan omanlaistaan näkökulmaa. Pelin monipuoliset mekaniikat ja realistiset panssarivaunut tarjoavat sekä todellisuudesta ammentavia että vaihtoehtohistoriallisia taisteluja, joista rakentuu sekä vauhdikasta pelattavuutta että taktista monimuotoisuutta.