Kansanedustaja Mikko Kärnä myönsi vuosikausia jatkuneen pettämisen – ”Naisia on todella paljon”

Seiska uutisoi viime viikolla, että keskustan kansanedustaja ja eduskuntaryhmän piiskuri Mikko Kärnä, 39, on lähettänyt naimisissa ollessaan yli sata seksiviestiä ja kaksi härskiä kuvaa peniksestään naiselle, jonka oli tavannut baarissa ja jonka kanssa hän oli viettänyt yhteisiä intiimejä hotelliöitä.

Kärnä ensin kiisti Seiskalle tuntevansa kyseistä naista, mutta kuultuaan lehden toimituksen nähneen viestit ja kuvat, hän sanoi ettei muistanut niitä.

Nyt Seiska paljasti saaneensa vinkkejä Kärnän muistakin seksisuhteista ja nähneensä satoja muita viestejä. Esimerkiksi eräs pohjoissuomalainen nainen kertoi Seiskalle tavanneensa Kärnän suositulla pettäjäsivustolla ja viettäneensä hänen kanssaan kuuman hotelliyön vuonna 2015. Seiskan mukaan Kärnä on ollut kansanedustajavuosinaan aktiivinen myös Tinderissä.

Kärnä ei ole halunnut kommentoida syytöksiä, mutta julkaisi eilen yllättäen Facebookissa pitkän kirjoituksen, jossa hän kertoo Seiskan aikovan lähiviikkoina uutisoida asioita hänen menneisyydestään. Tämän vuoksi hän halusi kertoa niistä ensin itse.

Kärnä kirjoittaa Facebookissa, ettei halua tukea ”kulttuuria, jossa juorumedia voi piinata työn puolesta julkisuudessa olevaa ihmistä yksityisasioiden paljastamisella – vaikka tämä olisi kansanedustaja, jolta on lupa ja syy odottaa erityislaatuista nuhteettomuutta.”

Sitten alkavat paljastukset:

– Olen pettänyt aiemmissa parisuhteissani. Nykyisessä parisuhteessani sen sijaan en. Olen käyttänyt Tinderiä ja deittipalveluita seuranhakuun aiemmin. Vuosia. En käytä enää. Siellä kohdattuja naisia on todella paljon, kuten sitä myöten myös erilaista ihmisten välistä kanssakäymistä.

Kärnän mukaan hänen kaikki suhteensa ”ovat edenneet yhteisymmärryksessä” ja että ”niihin liittyvä viestinvaihto on ollut kaksisuuntaista”.

Kärnä kiistää lähettäneensä ”intiimejä kuvia niin sanotusti yllättäen ja pyytämättä”. Hän myös kiistää syyllistyneensä häirintään.

Kärnä myöntää osallistuneensa ”huonon ja törkeän opiskelijahuumorin tekoon” opiskeluaikoinaan kadettikoulussa, mutta kiistää jyrkästi syyllistyneensä Enontekiön kunnanjohtajana ollessaan häirintään ja sovinismiin.

Kärnä tuomitsee kirjoituksessaan ankarasti kaikenlaisen häirinnän ja ahdistelun, ja sanoo olevansa valmis keskustelemaan kyseisistä asioista kenen kanssa tahansa, joka on kokenut hänen toimintansa häiritseväksi.

Kärnä ei aio kommentoida yksityiselämäänsä enempää ja haluaa jatkossa vastata vain politiikkaan liittyviin kysymyksiin.

Kirjoituksensa lopussa Kärnä pyytää vielä anteeksi lapsiltaan, ”että joutuvat kärsimään isänsä yksityiselämän ja nuoruuden virheistä sekä hänen julkisesta asemastaan.”

Mikko Kärnä oli naimisissa vuodet 2008-2019 ja on nyt seurustelusuhteessa. Kärnä oli Enontekiön kunnanjohtaja vuosina 2012-2015 ja hän on ollut keskustan kansanedustaja vuodesta 2015 lähtien. Vuonna 2018 hän joutui jättämään  eduskuntapaikkansa Paavo Väyrysen palattua eduskuntaan, mutta hänet valittiin uudelleen kansanedustajaksi 2019 eduskuntavaaleissa.

Kuva: Wikimedia Commons / Juha Kauppinen


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.