Viime päivinä suomalaisia on järkyttänyt lauantaina 17. joulukuuta 2022 Helsingin Ullanlinnassa tapahtunut henkirikos, jonka uhrina oli vuonna 1975 syntynyt nainen.

Poliisi epäilee naisen aviomiehen olevan syyllinen vaimonsa kuolemaan. Vuonna 1974 syntynyt mies on ammatiltaan psykiatrinen lääkäri.

Psykiatri oli lastaamassa kuollutta vaimoaan jätesäkissä Volvo-merkkiseen autoonsa, kun poliisit nappasivat hänet lauantaina Raatimiehenkadulla. Tapon epäillään tapahtuneen uhrin ja epäillyn yhteisessä kodissa.

Poliisi alkoi selvittämään tapausta jo perjantaina 16. joulukuuta, kun uhrista tehtiin katoamisilmoitus. Lauantaina poliisi oli saanut vihjeen talon sisäpihalla tapahtuvasta epäilyttävästä toiminnasta.

Poliisi ei ole toistaiseksi kuulustellut epäiltyä. Häntä esitetään vangittavaksi mahdollisesti huomenna tiistaina.

Mediassa on tänään maanantaina 19. joulukuuta uutisoitu laajasti, että henkirikoksesta epäilty mies on myös aiemmin ollut epäiltynä rikoksesta.

Miehen ajama auto putosi mereen Helsingin Kauppatorilla elokuussa 2021. Kyydissään lääkärillä oli henkirikoksessa surmansa saanut puoliso sekä kaksi miehen ja kaksi naisen lasta. Kaikki kuusi henkilöä saatiin pelastettua.

Poliisin kuulusteluissa mies kertoi tapahtumien olleen vahinko. Esitutkinta lopetettiin, ja psykiatrille asetettiin 536 euron sakot liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Nyt sosiaalisessa mediassa on lähtenyt leviämään video kyseisistä puolentoista vuoden takaisista tapahtumista. Video on karua katsottavaa, sillä auto uppoaa veteen nopeasti.

Videolta näkyy, kuinka lähistöllä ollut vene ajoi heti uppoavan ajoneuvon luokse. Myös ambulanssi ja poliisiauto saapuvat nopeasti paikalle.

Näet dramaattisen videon alta tai täällä.

Lue myös:

Erika Helin heitettiin ulos helsinkiläisestä luksusyökerhosta rohkean asuvalinnan takia – ”Tilanne oli hyvin uhkaavan tuntuinen”

Seiska: NHL-tähti Aleksander Barkov ajautui amerikkalaiskaunottaren kanssa oikeustaisteluun vain vuoden ikäisestä lapsestaan