Pirkanmaan käräjäoikeudessa viime vuoden lopusta asti käsittelyssä ollut huumausaineisiin liittyvä oikeudenkäynti sai tänään päätöksensä. Vastaajia oli yli 20 ja syytteet koskivat muun muassa myyntiä, ostamista ja hallussapitoa.

Vastaajien joukossa ollut Jori Lehterä sai neljän kuukauden ehdollisen tuomion huumeiden ostamisesta. Lehterän nimi oli tullut esille, kun huumejupakan pääepäilty oli kertonut kuulusteluissa myyneensä Lehterälle 6-8 grammaa kokaiinia. Tapahtumapaikkana oli toiminut Tampereella sijaitseva yökerho.

Lehterä on aiemmin kiistänyt syyllisyytensä ja kertonut kommentoivansa asiaa oikeuden tehtyä ratkaisunsa.

Lehterää vastaan nostetun syytteen tueksi esitettiin todisteita teletutkinnan, sijaintitietojen ja pääepäillyn esitutkintalausunnon pohjalta.

Jutun pääepäiltyihin kuuluva Kosar Fatahi sai törkeistä huumausainerikoksistaan kaikkiaan kymmenen vuoden tuomion ja huumeet maahan tuonut Emeka Ezeanuagy tuomittiin kuuden vuoden vankeusrangaistukseen. Tuomiot eivät ole vielä lainvoimaisia.

Leijonissa yksissä olympialaisissa ja kaksissa MM-kisoissa hyökkääjänä pelannut Lehterä tahkosi tällä kaudella 27 ottelua NHL-joukkue Philadelphia Flyersissa. Helmikuun alussa hänet lähetettiin heikosti sujuneen kauden vuoksi AHL:n farmisarjaan.

Lehterän tähän kauteen päättyvän sopimuksen vuosipalkka on viisi miljoonaa dollaria ja miehen lähes varmasti viimeiseksi jäävän NHL-kauden saldoksi jäi 1+2 tehopistettä.

Lähde: Iltalehti

Kuva: Instagram / Jori Lehterä