Kohuliikemies Stefan Therman on ajautunut jälleen pahoihin vaikeuksiin. Helsingin käräjäoikeudesta vahvistetaan Metropolille, että Stefania syytetään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet viime vuonna tapaninpäivänä eli 26.12. ja tulleet käräjäoikeudessa vireille 21. helmikuuta. Asialle ei ole vielä määrätty käsittelypäivää.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Stefan joutuu käräjille. Vuonna 2020 hänet tuomittiin törkeästä rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta 40 päivän ehdolliseen vankeuteen. Stefan joutui maksamaan ehdollisen vankeusrangaistuksen ohessa 25 päiväsakkoa, joka teki hänen tuloillaan 6 900 euroa.

Lähes kymmenen vuoden kohusuhde Martinan kanssa

Stefan tunnetaan hyvinvointivalmentaja Martina Aitolehden ex-kumppanina. He seurustelivat vuodesta 2011 vuoteen 2020. Pariskunnalla on yksi yhteinen lapsi, syyskuussa 2012 syntynyt Isabella-tytär.

Suhteen alkaessa Aitolehti oli 28-vuotias ja Therman 25-vuotias.

– Stefuhan oli ihan persaukinen silloin vielä. Sehän oli hirveän nuori poika ja asui vielä vanhempiensa luona. Mutta ei se mua haitannut yhtään. Mä kiinnitin huomiota ihan muihin asioihin, Aitolehti kuvaili kirjassaan ja kehui Thermanin sosiaalisia taitoja.

Pariskunnan yhteiselo oli hyvin värikästä. Välillä he kertoivat julkisuuteen eronneensa, kun taas hetken päästä he ilmoittivat palanneensa jälleen yhteen. 

Aitolehti oli huomannut Thermanin muuttuneen rikastumisensa myötä kuin eri ihmiseksi. 

– Olisin halunnut sanoa, että on tosi vaarallista rakentaa unelmat materian ja rahan ympärillä. Mä oon ehkä siunattu sillä tavalla, että olin elämäni aikana elänyt joitain vuosia aika vaatimattomasti, maksellut velkoja ja syönyt nuudeleita, Aitolehti pohti. 

– Stefu taas tuli rikkaasta perheestä ja se päätyi tosi yhtäkkiä käsittelemään valtavia summia rahaa. Musta tuntui, että katsoin sitä vierestä kuin hidastettua autokolaria, hän täsmensi.

Thermanin armoton juhliminen teki Aitolehden levottomaksi. 

– Heti meidän muutettua yhteen mä tuijotin oikeasti seuraavan vuoden ajan kaikki yöt kattoa. Kaiken maailman kauhukuvat piirtyi mun mieleen, kun en yhtään tiennyt, missä Stefu viiletti.

– Kun tarpeeksi monta vuotta kului, mä lakkasin välittämästä. Ihan sama, oliko Stefu päivän vai viikon ilmoittamatta kateissa, mä vaan lakkasin kysymästä. Kai siitä jotain johtopäätöksiä saattoi vetää, kun mä en enää välittänyt, enkä voinut vaikuttaa.

Lehtitietojen mukaan Stefanin ja Martinan suhde päättyi lopulta kolmiodraamaan. Stefan ajautui suhteeseen Martina Aitolehden silloisen ystävän, fitness-lavoiltakin tutun tv-kasvo ja somevaikuttaja Sofia Belórfin kanssa. Stefanin ja Sofian suhde päättyi eroon toukokuussa 2021. Pariskunnan elämää päästiin seuraamaan kahden kauden ajan Sofian salaisuudet -ohjelmassa.

Hakeutui katkaisuhoitoon

Syksyllä 2022 Stefan hakeutui päihdeongelmien takia kuukauden mittaiseen Minnesota-hoitoon. Hän avautui aiheesta Instagram-tilillään.

– Kuukauden pituinen Minnesota-hoito siis takana. Parasta mitä tähän väliin elämää pystyy tekemään. Niin paljon opittu, niin paljon saanut tästä irti elämääni, etten voisi olla kiitollisempi koko porukalle kenen kanssa tämän kuljen, Stefan kirjoitti.

– Tästä on hyvä jatkaa nöyrin mielin askel kerrallaan! Olla parempi isä, ystävä ja ihminen, hän jatkoi.

Stefanin rattijuopumusta koskevasta syytteestä uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Lue myös:

Martina Aitolehti avautuu vihdoin myrskyisästä suhteestaan Stefan Thermaniin – ”Katsoin sitä vierestä kuin hidastettua autokolaria”

Näin Sofia Belórf kommentoi Metropolille suhdettaan Stefaniin vain muutamaa päivää ennen eroa: ”Se tapa ärsyttää minua todella paljon”

Stefan Thermanin ja Sofia Belórfin suhde päättyi: ”Olemme eronneet yhteisymmärryksessä”

Sofia Belórfia kiusattiin rajusti jo ala-asteella: ”Kuviani revittiin ja naamani päälle piirrettiin kuvioita”