Kaikkiaan 53 ihmistä on saanut syytteen laajassa huumevyyhdissä. Pääepäiltyjä ovat Janne ”Nacci” Tranberg ja Niko Ranta-Aho. Syyttäjän jättämässä haastehakemuksessa on myös laulaja Samu Haberin nimi.

Haber julkaisi Instagramissa päivityksen, joka liittyy häntä vastaan nostettuun syytteeseen. Päivityksessä hän kertoo käyttäneensä viime kesänä järjestetyissä juhlissa vähäisen määrän huumausaineita.

– Sain tänään tietooni, että minua epäillään huumausainerikoksesta. En ole sellaiseen syyllistynyt. Olin kesällä 2019 eräillä jatkoilla ja myönnän siellä käyttäneeni vähäisen määrän huumausaineita, joita minulle ilmaiseksi tarjottiin. En siis edes ostanut mitään. Olen kertonut tämän myös poliisille viime vuonna, kirjoittaa Haber.

– Huumeiden käyttö on rike ja se on väärin. Siitä kuuluukin saada sakkorangaistus. Oikeudessa nyt käsiteltävän suuremman vyyhdin kanssa, johon nimeni on liitetty, minulla ei ole mitään tekemistä. Olen ollut todella typerä ja huumeiden käyttöä ei voi mitenkään puolustella. Otan tästä opikseni. Pyydän anteeksi käytöstäni läheisiltäni, bändiltä ja yhteistyökumppaneiltani sekä kaikilta, jotka mahdollisesti pitävät minua jonkinlaisena esikuvanaan. Asiaa tullaan puimaan oikeudessa kevään aikana, joten en tule kommentoimaan asiaa tässä vaiheessa tämän enempää, päättää Haber.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Lähde: Instagram / Samu Haber

Kuva: WikiMedia Commons