Suomalainen reggaeartisti MEGA-Ertsi eli oikealta nimeltään Eero-Lauri Aleksi Korhola on tuomittu raiskauksesta kahdeksi vuodeksi ja neljäksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen.

Helsingin käräjäoikeuden tuomion mukaan Korhola raiskasi suomalaisnaisen Jamaikalla muutama vuosi sitten. 31-vuotias Korhola kiisti oikeudessa raiskauksen.

Käräjäoikeus määräsi Korholan maksamaan uhrille yhteensä noin 15 000 euroa korvauksia aiheuttamastaan kärsimyksestä, kivusta, ansionmenetyksistä ja terapiakuluista.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Korhola kommentoi tuomiotaan Instagram-tilillään.

– Minut on tuomittu syylliseksi oikeudessa tapahtumaan, johon olen ehdottomasti syytön. Saadakseni oikeutta olen pakotettu viemään asian hovioikeuteen, ja toivon, että totuus voittaa. 
Tämä on ollut elämäni raskain prosessi joka on tuhonnut paitsi urani, myös henkilökohtaisen elämäni, uskoni ihmisten rehellisyyteen ja oikeustajuun, Korhola kirjoittaa.

– Toivon ettei kukaan syytön Suomessa joutuisi kokemaan samaa. Syyttömän joutuminen tuomiolle on oikeusjärjestelmän uskottavuuden kannalta vääryys, joka pitää korjata. Pyydän rauhaa tämän äärimmäisen raskaan asian käsittelyssä, kunnes asiaan saadaan hovioikeuden oikeudenmukainen päätös. Prosessin ollessa kesken poistun kaikista sosiaalisen median kanavista, jotta voin keskittyä asiaan sen vaatimalla vakavuudella, hän jatkaa.

Korholan tuomiosta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.