pahoinpitelijät-pasila
Lauantaina 28.2.2015 klo 00.45 tapahtui Itä-Pasilassa Opastinsilta 12 kohdalla ryöstö, jossa vuonna noin 40-vuotias mies joutui kolmen nuoren miehen pahoinpitelemäksi ja tapahtuman yhteydessä uhrilta anastettiin omaisuutta. Uhriksi joutunut mies oli kävelemässä kohti Pasilan rautatieasemaa, kun häntä vastaan tuli kolmen noin 20-vuotiaitten nuoren tummaihoisten miesten muodostama porukka. Miehet olivat pyytäneet tupakkaa, mutta koska uhrilla ei ollut antaa tupakkaa, nuorten miesten käytös oli muuttunut aggressiiviseksi. Päästäkseen irti tilanteesta, uhri oli lähtenyt juoksemaan tulosuuntansa, jolloin nuoret miehet olivat lähteneet uhrin perään. Opastinsilta 12 kohdalla uhri oli kaatunut ylittäessään porttia, jolloin tekijät olivat tavoittaneet uhrin ja alkaneet välittömästi lyödä nyrkein ja potkia maassa makaavaa uhria.
Uhria pahoinpideltiin kaikkien kolmen miehen toimesta. Uhrin saamista vammoista poliisi ei tutkinnallisista syistä voi kertoa. Potkimisen jälkeen uhrilta anastettiin omaisuutta. Tutkinnallisista syistä anastetun omaisuuden laadusta ja määrästä ei voida kertoa tarkemmin.
Potkiminen ja omaisuuden anastus on tallentunut valvontatallenteelle. Poliisi on julkaissut kuvia tekijöistä poliisin omissa julkaisujärjestelmissä, mutta koska tekijöitä ei tällä tavoin ole pystytty selvittämään, poliisi julkaisee valvontakameran tallenteen tapahtumasta Helsingin poliisilaitoksen Facebook-sivustolla. Tallenteen yhteyteen on liitetty myös muista valvontakameroista saatu kuvaa epäillyistä tekijöistä, joten tämän tiedotteeseen ei ole liitetty erikseen kuvia tekijöistä.
Videokoosteessa on varoitus sen sisältämästä väkivallasta.
Poliisi pyysi mediaa julkaisemaan tämän tiedotteen ja siihen liittyvän materiaalin, jotta tapahtunut vakava rikos saataisiin selvitetyksi. Videotallenteessa on poliisin yhteystiedot (sähköpostiosoite ja puhelinnumerot), joihin yleisön pyydettiin ilmoittamaan havaintonsa tapahtumasta ja tekijöistä.
Poliisi kiitti reilua tuntia myöhemmin vihjeitä antaneita ja ilmoitti pidättäneensä ryöstäjät.
Vihjeitä ja tunnistuksia Helsingissä tapahtuneista rikoksista voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen ryosto.helsinki(at)poliisi.fi tai puhelimella virka-aikana 02 95 475 455 ja virka-ajan ulkopuolella 02 95 417 935.
VAROITUS: Video sisältää väkivaltaa!

EDIT klo 17.50: Poliisi on ilmoittanut pidättäneensä videon ryöstäjät.