Ylen päätoimittaja Jouko Jokinen julkaisi Facebookissa kuvan rannasta, jossa näkyy soutuveneitä. Yksi näistä veneistä on vielä hänen, mutta siihen tarvittiin onnea.

Jokinen kertoo kuvan yhteydessä olleensa menossa rantaan uimaan, kun hän huomasi kahden miehen puuhastelevan hänen soutuveneensä luona. Hän huusi miehille: ”Ette kai te ole venettäni viemässä” ja lähestyi heitä, jolloin kävi ilmi, että juuri sitä miehet olivat tekemässä. He olivat ostaneet Jokisen soutuveneen yksityishenkilöltä Tori.fi-sivuston kautta 500 eurolla.

Tuntematon myyjä oli rikkonut Jokisen veneen lukon ja laittanut tilalle oman numerolukon ja antanut miehille ohjeet veneen noutamiseksi. Jokinen oli harvinaisen onnekas, kun sattui paikalle juuri kun miehet olivat hakemassa venettä.

Jokinen ilmoittaa olleensa asiasta yhteydessä poliisiin. Hän myös kertoo, että häneltä on varastettu vuonna 2003 vene samasta rannasta ja myös hänen isältään on aikoinaan varastettu vene, joten asia näyttää olevan jonkinlainen sukurasite.

Lieneekö mukana sarkasmia tai ei, mutta Jokinen päättää kirjoituksensa tiukalta vaikuttavaan sävyyn.

– Venevarkaus, erityisesti soutuvenevarkaus, on kaikkein alhaisimpia rikoksia. Venevarkaudesta pitää aina tuomita raskaamman kautta ja venevaras ansaitsee totaalisen halveksunnan.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Kuvat: Facebook / Jouko Jokinen