Seiska: Kansanedustaja Mikko Kärnä piinasi naista peniskuvilla ja aneli alastonkuvia – ”ei muista” niitä

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä, 39, joutui viime viikolla kohun keskipisteeseen, kun Seiska uutisoi hänen piinanneen yli kahden vuoden ajan baarissa tapaamaansa naista ja jopa lähettäneen hänelle peniskuvia.

Kärnä on kiistänyt tuntevansa kyseistä naista, mutta kommentoi uutista Facebook-sivullaan myöntämällä tehneensä elämässään virheitä.

– Sen voin kuitenkin todeta, että olen elämäni eri vaiheissa ja eri suhteissa tehnyt myös virheitä. Niin varmasti suurin osa meistä. Mitään rikollista tai lainvastaista taas en, Kärnä kirjoitti Facebookissa.

Keskusta joutui reagoimaan kohuun, mutta kuittasi sen Kärnän yksityisasiaksi.

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni kommentoi asiaa lyhyesti Lännen Medialle.

– Hän on käsittääkseni pyytänyt mediassa anteeksi toimintaansa. Kaikille sattuu välillä myös tyhmyyksiä. Hän on sitä pahoitellut. Ei minulla ole tähän lisättävää. Keskusta ei häirintää hyväksy, Kulmuni sanoi.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen puolestaan totesi, että kyse on Kärnän omasta asiasta ja elämästä, eikä asia liity eduskuntatyöhön. Kärnä jatkaa piiskurina keskustan eduskuntaryhmässä, jossa hän vastaa täysistuntotyön seurannasta ja poliittisesta organisoinnista.

Kärnä ”ei muista” viestejä ja kuvia

Seiskan mukaan Kärnä päätyi vuonna 2014 baarista hotellihuoneeseen ja intiimiin kanssakäymiseen vieraan naisen kanssa. Nainen kertoi Seiskalle, että he viettivät kuukautta myöhemmin vielä toisen yhteisen yön, jonka jälkeen Kärnä alkoi piinata häntä yli sadalla viestillä reilun kahden vuoden ajan. Nainen näytti Seiskalle Kärnän lähettämiä viestejä, joissa kansanedustaja käytti yksityiskohtaisen ronskia kieltä, suunnitteli puhelinseksiä ja seksin kuvaamista seuraavalla tapaamisella, lähetti itsestään useita alastonkuvia ja kaksi härskiä peniskuvaa sekä aneli naiselta alastonkuvia.

Kärnä oli kyseisten tapahtumien aikaan naimisissa. Vuonna 2008 solmittu avioliitto päättyi eroon viime vuonna.

Seiska kyseli naisesta Kärnältä, joka ensin kielsi kaiken, mutta kun Seiska kertoi nähneensä hänen lähettämät viestit ja kuvat, hän muutti vastauksensa en kommentoi -linjaksi ja sanoi, ettei muistanut kyseisiä viestejä ja kuvia.

Kuva: Wikimedia Commons / Juha Kauppinen