Jokereiden KHL-kausi päättyi maanantaina, kun helsinkiläiset hävisivät neljännen kerran runkosarjavoittaja Moskovan TsSKA:lle.
Jokerit kamppaili pudotuspelisarjassa Moskovan TsSKA:n kanssa kolme kertaa jatkoajalle, mutta joutui myöntämään moskovalaiset paremmiksi otteluvoitoin 4–0.
Maanantaina Jokerit ja Moskovan TsSKA kamppailivat Hartwall Arenalla liki neljä maalitonta erää. Maalien edustat olivat molemmissa päissä tiilkittyjä, ja peli pyöri enimmäkseen laidoilla ja kulmissa. Ottelu ratkesi vasta 75 minuutin pelin jälkeen, kun Geoff Platt runnoi kiekon väkisin ohi erinomaisen pelin pelanneen Ryan Zapolskin. Zapolski torjui maanantaina 39 kertaa. Jokerit antoi kaikkensa, mutta se ei riittänyt. TsSKA:n maalilla Ilja Sorokin torjui 25 kertaa.
– Ei se taistelu lämmitä nyt yhtään, ollaanko nyt helmikuussa vai mitä. Hirveästi olisi ollut vielä virtaa, mutta se on tässä, ei voi mitään, ei voi mitään, Jokereiden hyökkääjä Marko Anttila sanoi pettyneenä.
TsSKA sai kiekon kerran maaliin toisessa erässä ja toistamiseen kolmannessa, mutta molemmat yritykset hylättiin videotarkistusten jälkeen. Myös Plattin jatkoaikaosuma tarkastettiin videolta, mutta hyväksyttiin nopeasti.
– En tiedä, mitä olisimme voineet tehdä toisin. Se oli todella pienestä kiinni, kolme kertaa tappio jatkoajalla. Se oli ihan pompuista kiinni. ei kaveri ollut tänään mitenkään ylivoimainen. Toinen erä oli meiltä huono, siinä he olivat parempia. Mutta oli meilläkin paikkoja, yv:tä ja sellaista, Anttila kuvaili.

– Uskottiin loppuun asti, se näkyi touhusta. Ei pidä hävetä mitään, Anttila jatkoi.
Kaikki ottelut olivat tasaisia vääntöjä, mutta Jokerit ei voinut mitään sille tosiasialle, että kolmesti peräkkäin runkosarjan voittanut ja viime keväänä vasta seitsemännessä finaalissa mestaruuden menettänyt TsSKA oli yksinkertaisesti parempi joukkue. Sen myönsi jokerivalmentaja Jukka Jalonenkin.
– Kova taistelu oli päällä, mutta pakko myöntää, että TsSKA oli pikkuisen parempi. Erinomainen, kurinalainen joukkue. Heitä vastaan on vaikea luoda maalipaikkoja. Ei ole sattumaa, että hävisimme. Tai olisimme ehkä jonkun pelin voineet voittaakin, mutta oikea joukkue meni jatkoon, Jalonen myönsi.
– Olen ylpeä jätkien asenteesta. Teimme sen, mihin eväät riittivät. Ero KHL-kärkeen on se, minkä nyt näimme, Jalonen jatkoi.
Myös Antti Pihlström kehui joukkueen asennetta ja ilmettä.
– Kyllä me paransimme puolustusta, missä olimme hetkittäin heikkoja alkupeleissä. Pystyimme katkaisemaan heidän hyökkäyksiää lyhyeen. Olimme hyviä siinä, se helpotti peliä tänään.
– Runkosarjan paras joukkue vastassa, joten ei ollut helppo lähteä tähän sarjaan. Annoimme hyvän vastuksen, ja kaveri oli oikeasti vaikeuksissa hetkittäin. Melkein kaikki pelit menivät jatkoajalle. Kova taistelu, mutta ei se lohduta tässä kohtaa yhtään, Pihlström päätti.