Kansainvälinen jääkiekkoliitto on tehnyt ratkaisunsa tämän kevään jääkiekon MM-kilpailuista ja ottanut kisaisännyyden pois Valko-Venäjältä. IIHF tiedotti asiasta maanantaina.

IIHF:n puheenjohtaja Rene Fasel matkasi hiljattain Valko-Venäjälle keskustelemaan MM-kilpailuista maan johtajana toimivan Aljaksandr Lukashenkan kanssa. Lopulta Fasel taipui kansainvälisen painostuksen alaisena ja päätti, ettei Valko-Venäjällä pelata tänä keväänä.

Valko-Venäjän MM-isännyys on kohdannut paljon kritiikkiä muun muassa maan ihmisoikeustilanteen takia. Lukashenka hallitsee maata diktaattorin ottein ja hän on yrittänyt tukahduttaa mielenosoituksia väkivaltaisin keinoin.

Toisena kisaisäntänä toimiva Latvia oli jo aiemmin ilmoittanut, ettei suostu järjestämään kisoja yhdessä Valko-Venäjän kanssa. Myös IIHF:n pitkäaikainen yhteistyökumppani Skoda uhkasi vetää tukensa pois, jos Valko-Venäjällä pelataan.

IIHF perusteli tiedotteessan, että kilpailut siirrettiin pois turvallisuussyistä. Ihmisoikeuksia tiedotteessa ei kuitenkaan mainita sanallakaan.

Korvaaja Valko-Venäjälle ei ole vielä tiedossa.

Lue myös:

Viedäänkö Valko-Venäjältä jääkiekon MM-isännyys? Kiekkopomon ja diktaattorin halailu tyrmistytti – katso video

MTV: Jääkiekkotähti avoimena alkoholiongelmistaan – ”Romahdin ja itkin olohuoneen lattialla”

Jääkiekkoilijat dominoivat eniten tienanneiden urheilijoiden listaa – yllätysnimi aiturinaisten tienistikärkenä