Jääkiekon MM-kilpailut on tarkoitus järjestää keväällä Valko-Venäjällä ja Latviassa. Valko-Venäjän tilanteen takia moni kuitenkin vaatii kisaisännyyden riistämistä maalta.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Rene Fasel on matkannut Minskiin tapaamaan Valko-Venäjää diktaattorin ottein hallitsevaa Aljaksandr Lukashenkaa. Valko-Venäjällä poliittinen tilanne on hyvin herkkä, sillä kansa on noussut Lukashenkaa vastaan, mutta tämä on vastannut niihin rautaisin ottein. Lukashenkan hallinto on pidättänyt kymmeniä tuhansia ihmisiä, mielenosoittajia on tapettu ja pahoinpidelty ja Lukashenka on teljennyt rautojen taakse poliittisia toisinajattelijoita. Useat tahot vaativatkin kisaisännyyden ottamista pois Valko-Venäjältä Lukashenkan toimien takia.

IIHF:n puheenjohtaja Fasel matkusti Minskiin tapaamaan Lukashenkaa ja keskustelemaan tulevista MM-kilpailuista. Faselin ei voida sanoa laittaneen Lukashenkaa tiukoille ainakaan kaksikon ensimmäisessä tapaamisessa, sillä he halasivat lämpimästi kuin vanhat ystävykset.

Valko-Venäjän uutistoimisto Beltan mukaan Lukashenka yritti leihitellä Faselia muun muassa aliarvioimalla maan poliittista mylläkkää sekä koronatilannetta. Latvia on jo ilmoittanut, ettei halua järjestää kisoja yhdessä Valko-Venäjän kanssa.

Simone Brunner

@fraeuleinfroehl
Soll die Eishockey-WM in diesem Jahr wirklich in #Belarus stattfinden? René Fasel, der Präsident der IIHF, ist heute zu Gast in Minsk. Bekanntermaßen wenig Berührungsängste zwischen dem Schweizer Funktionär und Lukaschenko. Quelle: Пул Первого

Jos et näe julkaisua, voit katsoa sen täältä.

Lue myös:

MTV: Jääkiekkotähti avoimena alkoholiongelmistaan – ”Romahdin ja itkin olohuoneen lattialla”

IL: Heikki Paasoseen yhdistetty missi Marita Karhunen ja jääkiekkoilija Tomi Karhunen eroavat

Jääkiekkoilijat dominoivat eniten tienanneiden urheilijoiden listaa – yllätysnimi aiturinaisten tienistikärkenä