Vaasan Sportissa pelaava Jonne Virtanen kertoo avoimesti MTV:n haastattelussa alkoholin käytöstään. Virtasen mukaan lasten kommentti käänsi hänen suuntansa.

Virtanen oli pitkään väärinkäyttänyt alkoholia. Se alkoi vaikuttaa sekä perhe-elämään että pelaamiseen. Lapsen viaton kommentti sai Virtasen miettimään elämänarvoja uudestaan.

– Olin pystynyt kusettamaan itseäni niin paljon, että luulin etteivät lapset tiedä siitä mitään. Sitten poika sanoi minulle että: ”Isi miksi olet ennemmin juomassa kavereiden kanssa kaljaa kuin meidän kanssa”.

– Sitten vähän romahdin siihen ja itkin olohuoneen lattialla. Sen verran pokka piti, että sain muksut nukkumaan. Siinä se oikeastaan sitten pamahti, kolmen lapsen isä kertoo MTV:n haastattelussa.

Virtanen soitti seuraavana päivänä entiselle jääkiekkoilijalle Marko Jantuselle, joka on niin ikään kertonut avoimesti omista päihdeongelmistaan.

– Siitä homma lähti sitten rullaamaan.

Virtanen pääsi Riihimäen päihdekuntoutukseen, jonka jälkeen hän sai elämänsä takaisin raiteilleen.

– Taloudellinen tilanne on parempi, parisuhde menee paremmin, itsestä on parempi fiilis ja varmaan se heijastuu tuonne. Peli kulkee paremmin. Kaikki asiat ovat alkaneet mennä vähän paremmin.

Virtanen siirtyi täksi kaudeksi Sportiin ja on ollut joukkueensa parhaita pistemiehiä. Aiemmin hän on urallaan pelannut muun muassa SaiPassa, JYPissä, Lukossa ja TPS:ssa. Viime kaudella hän piipahti myös Tanskassa pelaamassa Herning Blue Foxin joukkueessa.

Jääkiekkoilijat dominoivat eniten tienanneiden urheilijoiden listaa – yllätysnimi aiturinaisten tienistikärkenä

JYP-kolossi Jonne Virtaselle nimikkopurilainen