Kiekkokausi huipentuu ensi yönä, eikä tämän korkeampia panoksia voisi enää olla. Finaalit ratkaistaan seitsemännessä ja viimeisessä mahdollisessa kamppailussa Bostonin ja St. Louisin välillä.

Kun kiekkohistorian kirjoja selataan kahdeksan vuotta taaksepäin, niin palataan vuoteen 2011, jolloin Suomi voitti jääkiekossa historiansa toisen maailmanmestaruuden. Samana vuonna Boston Bruins valloitti koko NHL:n, kukistamalla finaaleissa Vancouver Canuksin. Myös tuolloin tarvittiin seitsemän ottelun sarja ja ratkaiseva ottelu pelattiin Bostonissa tämänvuotiseen tapaan.

St. Louis Blues on kulkenut omaa tuhkimotarinaansa, kun se nousi NHL:n pohjalta aina tähän hetkeen saakka, loistavan maalivahtinsa Jordan Binningtonin johdolla. Tulokaskauttaan pelaava Binnington on saanut tässä sarjassa kovan haastajan, sillä Bruinsin maalia vartioi Tuukka Rask, kaiken kokenut veteraanikassari. Nämä miehet ovat isossa valokeilassa ensi yönä, sillä kumpikin haluaa pelata unelmaottelun ja johdattaa joukkueensa mestariksi asti.

Kiekkohullujen toivenäytelmää odotetaan St. Louisin kotikaupungissa niin kiihkeästi, että kaikki fanit eivät saaneet lippua Bluesin kotihalliin, jonne monet haluavat tulla seuraamaan illan päätapahtumaa. Avuksi riensi St. Louisin paikallinen baseball-joukkue, joka antoi kotistadioninsa katsomot jääkiekkofanien käyttöön.

Stanley Cupin finaalien seiskapeli ei ole niitä tavallisimpia tapahtumia, joten lippujen hinnat ovat halvimmillaankin maksaneet noin 1 500 dollaria! Parhaista paikoista saa pulittaa jopa 10 000 dollaria ja vip-tason aitiopaikat lähentelevät jo kohtalaisen henkilöauton kustannuksia, sillä hinnaksi tulee 40 000 taalaa, kertovat Boston Bruinsin verkkosivut.

St. Louis Blues on viimeksi ollut finaaleissa 49 vuotta sitten. Saako tuhkimotarina arvoisensa päätöksen ja Blues voittaa finaalit ensimmäistä kertaa historiansa aikana? Tekeekö Bruins taas ”Suomet”, kuten vuonna 2011? Tuoko Rask Stanley Cupin Suomeen? Näiden kysymysten osalta ollaan aamulla viisaampia.

Lähde: Boston Bruinsin verkkosivut

Kuva: Wikimedia Commons