Suomalaiset jalkapallofanit käyttäytyvät yleensä ulkomailla paremmin kuin kansainväliset vastapuolensa, joten voisivatko muut oppia meiltä ja legendaariselta jalkapalloilijalta Eric Cantonalta jotain uutta?

Samaan aikaan, kun tuhannet Tottenham Hotspur F.C.:n ja Liverpool F.C.:n fanit laskeutuvat Madridin kaduille vuoden 2019 Mestarien liigan finaaliottelua varten, Eric Cantona ryhtyi tuumasta toimeen ja kannustaa uudella videolla kansainvälisiä futisfaneja ryhtymään kultturelleiksi Espanjan pääkaupungissa.

Katso tästä Cantonan hauska video!

Kulttuuri-ikoni ”Kuningas Eric” sekä Mestarien liigan virallinen matkayhteistyökumppani Hotels.com kehottavat molempien joukkueiden kannattajia avaamaan silmänsä ja nauttimaan kulttuurista ja Madridin riennoista. Irlantilaisten pubien ja pikaruokaravintoloiden sijaan kannattaa tutustua paikallisiin, kokeilla paikallista ruokaa ja vaihtaa pubit taidegallerioihin.

Cantonan kehotus on seurausta Hotels.comin matkasankareiden tekemälle tutkimukselle, jonka mukaan jalkapallofanit eivät yleensä tutustu paikalliseen kulttuuriin matkustaessaan päiväksi toiseen Euroopan kaupunkiin katsomaan joukkueensa peliä. Lähes neljäsosa (25 %) kansainvälisistä jalkapallofaneista ei pidä itseään kultturellina. Kolme neljäsosaa (75 %) kansainvälisistä matkustajista ei käy ulkomailla taidenäyttelyissä.

Voisivatko muiden maiden fanit oppia suomalaisilta?

Suomalaiset futisfanit poikkeavat kuitenkin muista. Itse asiassa yli kolme neljäsosaa heistä (77 %) ilmoittaa olevansa kultturelleja, ja kunnioitettavat 22 % kertoo osaavansa sanoa ”hei” ja ”näkemiin” jopa kuudella eri kielellä.

Yleensä jalkapallofanit ovat melko epäileviä paikallisen ruuan suhteen, sillä 55 % heistä pyrkii etsimään syötävää, joka on lähtöisin heidän omasta maastaan. Suomalaiset futisfanit ovat kuitenkin kiinnostuneita paikallisesta ruuasta. 78 % kertoo, ettei söisi suomalaista ruokaa ulkomailla, ja lähes puolet (49 %) sanoo, että epätavallisten paikallisten ruokien maistaminen on yksi heidän suosikkiasioistaan matkustamisessa.

Muiden jalkapallointoilijoiden tapaan suomalaiset futisfanit pitävät juomisesta – yli puolet (56 %) kertoo käyvänsä paikallisessa pubissa tai baarissa ystäviensä kanssa. Mutta 44 % kertoo myös pitävänsä museoista ja 29 % sanoo yrittävänsä puhua paikallista kieltä.

Useimmat suomalaiset (98 %) väittävät käyttäytyvänsä hyvin ulkomailla, mutta pieni vähemmistö (2 %) myöntää sotkeneensa hotellihuoneensa, ja 3 % on jopa päätynyt sairaalaan!

Kannustaakseen Mestarien liigan molempien finaalijoukkueiden kannattajia ottamaan matkastaan kaiken irti, Hotels.com on yhdistänyt voimansa Eric Cantonan kanssa, jonka Madridin matkavinkit saavat fanit sanomaan ”oh la la” ja pyrkimään olemaan parhaita mahdollisia matkustavia faneja.

– On tullut aika avata silmät ja kokea niiden paikkojen kauneus, joihin suosikkijoukkueesi pelit ovat sinut vieneet. Hotels.comin kanssa uskomme, että ulkomailla matkustaminen voi olla vieläkin palkitsevampi kokemus, jos todella heittäydyt paikallisen kulttuurin vietäväksi ja nautit kaikesta, mitä se voi tarjota. Opettele kieltä, ammenna kulttuuria, tapaa paikallisia ihmisiä ja ryhdy täydelliseksi matkustavaksi faniksi, Eric Cantona kehottaa.

– Matkustavat futisfanit kuuluvat maailman intohimoisimpiin, mutta tiedämme, että monet eivät käytä hyväkseen tilaisuutta tutustua kohdekaupunkiin. Matkabrändinä haluamme muuttaa tämän, ja kuka voisikaan paremmin opettaa täydelliseksi matkustavaksi faniksi kuin Eric Cantonan kaltainen kulttuuri-ikoni? toteaa Hotels.com-brändin toimitusjohtaja Adam Jay.

Lähde ja kuva: Hotels.com