Jokerit pelasi tiistaina kotikaukalossaan kelpo ottelun, mutta taipui TsSKA Moskovalle maalein 1–2.
Jokerit on torstaina pakkovoiton edessä, kun ottelusarjan viides ottelu pelataan torstaina Moskovassa. TsSKA johtaa KHL:n läntisen konferenssin välieräsarjaa neljän ottelun jälkeen voitoin 3–1. Jatkopaikkaan tarvitaan neljä voittoa. Jos Jokerit voittaa torstaina Moskovassa pelattavan viidennen ottelun, ottelusarjan kuudes kamppailu pelataan lauantaina Helsingissä. Seuraavasta TsSKA-tappiosta alkaa kesäloma.
Jokereiden 1–1-osuman tehnyt Steve Moses oli tiistain tappiosta huolimatta luottavainen joukkueensa kykyyn taistella voitosta myös Moskovassa.
– Taistelimme kovaa, he saivat onnekkaan pompun luistimesta. Me olimme koko ajan mukana ottelussa, ja tämä olisi voinut kääntyä miten vaan. Mielestäni meidän ei tarvitse muuttaa oikeastaan mitään Moskovassa. Luotetaan itseemme ja toisiimme joukkueena ja käännetään tämä sarja ottelu kerrallaan, Moses tiivisti.
Jokerit hallitsi avauserää ja pelasi maanantain voitto-ottelun tapaan hyvällä taisteluilmeellä, muttei onnistunut maalinteossa. TsSKA siirtyi 1–0-johtoon heti toisen erän alussa, kun Aleksander Popov ohjasi siniviivalaukauksen jokerimaalia vartioineen Karri Rämön ohi. Jokerit tasoitti nopeasti, kun Steve Mosesin laukaus siniviivasta yllätti Ilja Sorokinin vain viisi minuuttia myöhemmin.
Ottelu ratkesi onnekkaasti kolmannen erän puolivälissä, kun Sergei Andronovin maalin eteen lähettämä kiekko pomppasi jokerimaaliin Sami Lepistön luistimesta. Jokerit pääsi yrittämään tasoitusta ylivoimalla neljä minuuttia ennen ottelun päättymistä, muttei onnistunut tärkeässä paikassa.
– Ensimmäinen erä oli ehkä sarjan paras meiltä, toinen vähän heikompi, kolmas ihan ok. Jos miettii, miksi hävisimme tänään, niin ylivoimapelimme oli huonoa. Torstaina jatketaan, jokerivalmentaja Jukka Jalonen kuvaili.