Äidin kauhun hetket IKEA:ssa – "ihmiskauppiaat vaanivat lapsiani!"


IKEA:n myymälän luulisi olevan lapsiperheelle yksi turvallisimmista paikoista shoppailla kotiin kaikenlaista kivaa. Tämä ei ole totta ainakaan yhdelle äidille, joka joutui perheineen kokemaan kauhun hetkiä ruotsalaisen huonekalujätin myymälässä.
Diandra Toyos oli kolmen lapsensa (4-vuotias tytär ja kaksi poikaa, iältään 1,5-vuotta ja 7 viikkoa) sekä äitinsä kanssa etsimässä sohvaa IKEA:n myymälästä eteläisessä Kaliforniassa Yhdysvalloissa, kun heille tapahtui jotain hyvin huolestuttavaa. Toyos huomasi vieraan ”hyvin pukeutuneen” miehen tarkkailevan lapsiaan myymälässä. Aluksi Toyos oli vain hieman varuillaan, mutta alkoi huolestua toden teolla, kun tilanne ajautui yhä pahempaan suuntaan.

– Yhdessä vaiheessa hän tuli suoraan minun ja lasteni luo, jolloin vaistomaisesti asetuin hänen ja poikani väliin. Minulla oli tilanteesta paha aavistus, Toyos kirjoitti Facebookiin.
Mies meni sivummalle, mutta pysytteli edelleen lasten lähellä ja tarkkaili heitä. Myös Toyosin äiti huomasi miehen tarkkailevan heitä. Kun perhe jatkoi matkaansa myymälässä, mies teki samoin, pysytellen lähistöllä ja muka katsellen tuotteita. Sitten perhe huomasi nuoremman, noin parikymppisen miehen myös tarkkailevan heitä.
Toyos päätti pysytellä myymälässä, kunnes oudot miehet poistuisivat sieltä, mutta vaaniminen vain jatkui.
– Istuimme yhdessä pienessä esittelyhuoneessa lähes puoli tuntia. Ja he istuivat myös. He istuivat sohvalla vähän matkan päässä meistä, suoraan vastapäätä. Siinä vaiheessa tiesin, että jotain oli pielessä. He istuivat niin kauan kuin mekin ja kun nousimme, he nousivat myös.
Perhe pääsi miehistä eroon vasta piiloutuessaan vessaan ja keskusteltuaan myymälän henkilökunnan kanssa. Toyos julkaisi kertomuksen tästä hyvin epämiellyttävästä kokemuksesta, jotta muutkin osaisivat olla varuillaan sieppaajien varalta.
– Olen lähes varma, että jouduimme ihmiskauppiaiden kohteeksi. Tätä tapahtuu joka puolella, myös USA:ssa. Pyydän kaikkia vanhempia olemaan hyvin tarkkaavaisia lastensa kanssa. Olkaa tarkkoina ja läsnä, jotta ette joudu uhreiksi, Toyos varoittaa.
– Jos en olisi kiinnittänyt huomiota ympäristööni tuona päivänä… tai jos olisin antanut lasteni leikkiä kaupassa vapaasti sillä aikaa kun tarkistin puhelintani… olisin voinut menettää yhden heistä. Pelkkä ajatus tästä saa minut voimaan pahoin (varsinkin kun olen syyllistynyt siihen aiemmin!).
Toyosin mukaan heitä vaanineet miehet eivät hymyilleet eivätkä puhuneet myymälässä kenellekään, eivät edes toisilleen. Hän on saanut kirjoituksestaan myös kritiikkiä ja myöntää, ettei voi sataprosenttisen varmasti tietää perheensä joutuneen ihmiskauppiaiden kohteeksi, mutta korostaa, että miesten käytös ei missään tapauksessa ollut normaalia. Toyosilla ei ole epäilystäkään, etteivätkö miehet selkeästi tarkkailleet ja seuranneet hänen lapsiaan myymälässä.
Toyosin äiti otti alla olevan kuvan juuri ennen kuin he huomasivat heitä tarkkailleet miehet.

Kuva: Facebook / Diandra Toyos


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta

Jä vastaus

Your email address will not be published.