Paremmin muotisuunnittelijana tunnettu Tom Ford debytoi elokuvantekijänä vuonna 2009 elokuvalla A Single Man. Hänen seuraavaa ohjaustyötä saatiin odottaa usean vuoden ajan.
Yön eläimet on Fordin käsikirjoittama ja ohjaama tyylikäs ja synkkäsävyinen trilleri, joka kulkee kahdella eri tasolla.
Oscar-ehdokkaat Amy Adams ja Jake Gyllenhaal näyttelevät päärooleja eronneena avioparina, joka joutuu kohtaamaan synkkiä totuuksia toisistaan ja itsestään.
nocturnal-animals-3
Susan Morrow (Amy Adams) toimii taidekauppiaana Los Angelesissa ja elää taloudellisesti rikasta, mutta sisällöllisesti köyhää elämää uuden miehensä rinnalla. Miehen lähdettyä liikematkalle, Susan saa yllätyksekseen postipaketin. Paketissa on romaanikäsikirjoitus, jonka on kirjoittanut Susanin ex-mies Edward Sheffield (Jake Gyllenhaal), johon Susan ei ole pitänyt yhteyttä vuosiin. Käsikirjoituksen mukana tulee Edwardilta viesti, jossa Susania pyydetään lukemaan käsikirjoitus ja ottamaan yhteyttä.

Romaani on omistettu Susanille, mutta sen sisältö on täysin toisenlaista mitä Edward on kirjoittanut heidän avioliiton aikana. Edwardin järkyttävä ja väkivaltainen teksti koskettaa Susania, joka ei voi olla muistelematta heidän yhteistä elämää.
nocturnal-animals-2
Elokuvassa seurataan lomittain kirjan väkivaltaisia tapahtumia ja kirjan lukijan omaa elämää. Tom Ford on onnistunut luomaan visuaalisia keinoja käyttäen erinomaisesti ahdistavan ja unenomaisen tunnelman elokuvaansa, joka tuo väkisin mieleen mieleen David Lynchin tuotannon. Harmittavasti elokuvan loppu on käsittämättömän tylsä.

Ensi-ilta: 02.12.2016
Ikäraja: 16
Pituus: 117 min.
Ohjaus: Tom Ford
Käsikirjoitus: Tom Ford
Näyttelijät: Jake Gyllenhaal, Amy Adams,Isla Fisher, Michael Shannon, Aaron Taylor-Johnson, Laura Linney
Kuvat: Universal Pictures International