Television merkitys on suuri, ja siksi televisio ansaitsee oman nimikkoviikkonsa. Ensimmäinen valtakunnallinen Televisioviikko järjestetään 11.-17.2.2019.

Televisioviikon aikana, perjantaista sunnuntaihin 15.-17.2., katsojat voivat tutustua ilmaiseksi maksu-tv:n tarjontaan. Televisioviikon järjestävät televisioyhtiöt, operaattorit ja kaupan toimijat. Myös Teosto on mukana Televisioviikon toteutuksessa.

Televisiosisältöjä katsotaan Suomessa eri lähteistä tänä päivänä enemmän kuin koskaan aiemmin. Televisio kokoaa miljoonia suomalaisia yhteen joka päivä, yhteisten puheenaiheiden ympärille. Se kertoo meille tarinoita historiastamme, havainnollistaa nykyisyyden ja antaa mahdollisuuden kurkistaa tulevaisuuteen. Se luo keskustelunaiheita ja palvelee koko väestöä.

Urheilu- ja dokumenttikanavia avataan tutustuttavaksi 15.-17.2.

Televisioviikon kunniaksi maksu-tv-kanavista ja -sisällöistä näkyvät ilmaiseksi 15.-17.2. välisenä aikana C Moren urheilukanavat C More Max, C More Sport 1 sekä C More Sport 2, Viasatin urheilukanavat sekä Viasat History, Viasat Explore ja Viasat Nature, Discoveryn Animal Planet, Discovery Channel, Investigation Discovery ja Discovery Science. Kaikkia jääkiekon Liiga-pelejä ja oheisohjelmia voi katsoa ilmaiseksi Telia TV:ssä, ja myös Elisa Viihde Sport -sisällöt avautuvat suorina lähetyksinä ja tallenteina Televisioviikon viikonloppuna.

Ilmaiskatseluun avattavien maksu-tv -sisältöjen katselu onnistuu antenni-, kaapeli-, satelliitti -vastaanotolla sekä mobiili- ja IPTV:ssä niissä jakeluteissä, joissa ne normaalistikin ovat saatavilla. Useimmat kanavat ovat tutustuttavissa standardi- ja HD-laadulla. Telian jakeluun avautuu 11.2. alkaen toistaiseksi myös kaksi UHD-laadun kanavaa: Fashion TV UHD sekä Nasa TV UHD. Lisäksi viikonloppuna elisaviihde.fi/sport -sivulla Mestiksestä yksi UHD-lähetys joka päivä.

Tv-katsojat ovat jo pitkään päässeet käyttämään hybridi-tv-palveluita. Kevään aikana niitä nähdään ilmaisten äänestysten muodossa muun muassa Tähdet, tähdet -kilpailussa ja Putouksessa.

Kaupoilta ja operaattoreilta on odotettavissa hyviä tarjouksia mm. televisioista ja ohjeita sopivan televisiovastaanottimen hankintaan. Televisioviikko tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden hankkia uusi vastaanotin ja samalla varmistaa, että kodin televisio toimii jo nyt niin kuin se parhaimmillaan voi toimia ja pystyy näyttämään kaiken sen, mitä on tarjolla.

Suomen antenni-tv-verkko siirtyy uuteen lähetystekniikkaan

Suomalaisissa antennitelevisioverkoissa siirrytään lähivuosina käyttämään pelkästään DVB-T2-lähetystekniikkaa, joka mahdollistaa teräväpiirto- eli HD-lähetykset. Televisiolähetysten vastaanottamiseen antenniverkon kautta tarvitaan siirtymän jälkeen T2-virittimellä varustettu televisio tai digiboksi.

STT

Ylin kuva: Pixabay