I am Tom of Finland -kuvageneraattorista tuli somehitti – kokeile!


I am Tom of Finland -kampanja lanseerattiin keskiviikkona 8. helmikuuta. Heti ensimmäisenä päivänä kuvageneraattorissa tehtiin jopa 28 000 kampanjakuvaa.
Ensimmäisen viikon aikana kuvia luotiin ennätykselliset 130 000. Kampanjaa ja elokuvan teemoja ovat mukana tukemassa myös 19 julkisuuden henkilöä ja kolme suomalaistaiteilijaa.
I am Tom of Finland -kampanjan tavoitteena on luoda suomalaisille alusta ja työkaluja, joilla he voivat ilmaista tukensa tasa-arvoisuudelle ja elokuvan teemoille. Vahvan somemainonnan lisäksi kampanja jalkautui maanantaina näyttävästi Helsingin Rautatientorin kompassitasolle ja metroasemalle.
– Olemme häkeltyneitä kampanjan menestyksestä ja ylpeitä suomalaisten avoimesta suhtautumisesta elokuvan arvoille. Lähes 130 000 ihmistä on jo antanut kasvonsa rohkeudelle, rakkaudelle ja vapaudelle, sanoo Annika Sucksdorff, Helsinki-filmin toimitusjohtaja ja yksi Tom of Finland -elokuvan kolmesta tuottajasta.

Kampanjaan kuuluu kuvageneraattori, johon kuka tahansa voi osallistua elokuvan verkkosivuilla. Itsensä näköisen I am Tom of Finland -taidekuvan voi jakaa kavereille omissa somekanavissa hashtagilla #IAMTOMOFFINLAND ja kertoa siten kannattavansa elokuvan arvoja. Kuvageneraattori on käytettävissä osoitteessa www.tof.fi.
Viikossa 80 000 kävijää verkkosivuilla ja 130 000 luotua kampanjakuvaa – ja luvut vain kasvavat
– Kampanjasivulla on tähän mennessä vietetty aikaa yhteensä 475 600 minuuttia, eli 330 päivää, mikä on todella kova luku yhdelle viikolle. Yleisö on myös luonut aktiivisesti omia Tom of Finland -taidekuvia. Tällä hetkellä olemme rekisteröineet jopa 130 000 luotua kampanjakuvaa, ja luku vain kasvaa, kertoo luova johtaja Mikko Kalso Bob the Robotista, joka on suunnitellut ja toteuttanut kampanjan osana Tom of Finland -elokuvan markkinointikumppanuutta.
Kampanja on niittänyt mainetta myös kansainvälisesti ja peräti kolmasosa verkkosivukävijöistä on ulkomailta. Omia I am Tom of Finalnd -taidekuvia on levitetty kirjaimellisesti maailmanlaajuisesti.
– Kampanjan kansainvälistä viraalisuutta ei ole haittannut edes se, että kuvageneraattori on tässä vaiheessa vielä täysin suomenkielinen. Viesti rohkeudesta, rakkaudesta ja vapaudesta on ajankohtainen teema niin Suomessa kuin ulkomaillakin, sanoo Sucksdorff.
Pro bonona toteutetussa I am Tom of Finland -kampanjassa ovat mukana Marco Bjurström, Manuela Bosco, Chisu, Tuomas Enbuske, Jessica Grabowsky, Sandra Hagelstam, Niklas Hogner, Dome Karukoski, Teri Niitti, Bruce Oreck, Mert Otsamo, Maryam Razavi, Krista Siegfrids, Jari Sillanpää, Pekka Strang, Jenni Vartiainen, Maria Veitola, Hans Välimäki ja Stefan Wallin sekä taiteilijat Teemu Keisteri, Eero Lampinen ja Kaj Stenvall.
Kampanjan toteutustiimiin kuuluivat lisäksi valokuvaaja Veikko Kähkönen, kuvankäsittelijä Kasimir Häiväoja FLC Helsingiltä, stailisti Mert Otsamo ja maskeeraaja Aino-Sofia Kojonen, sekä ulkomainonnan mahdollistanut JCDecaux. Kampanjan on suunnitellut ja toteuttanut Bob the Robot, ja kampanjan PR:stä on vastannut Viestintätoimisto Manifesto. Finnkinon elokuvalevitys vastaa elokuvan markkinoinnista.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.