Ihmiset sekosivat tästä optisesta illuusiosta, joka voi paljastaa oletko nero!

Kumpaan suuntaan tämä tanssija mielestäsi pyörii? Tutkijat selittävät netin uusimman suosikki-illuusion ja miten se voi osoittaa, että juuri sinä voit olla nero!
Pyörivää tanssijaa on käytetty tieteellisissä kokeissa, joissa on haluttu selvittää kumpi puoli aivoista hallitsee testihenkilön toimintaa. Oikea puoli painottuu luovuuteen ja vasen puoli loogisuuteen.
Useimpien mielestä tanssija pyörii myötäpäivään, mutta joidenkin mielestä se pyörii vastapäivään ja joidenkin muiden mielestä tanssija jopa vaihtaa välillä suuntaa. Katso alla olevalta videolta, mihin suuntaan tanssija sinun mielestäsi pyörii?
Tiedemiesten mukaan useimmat ihmiset näkevät tanssijan pyörivän myötäpäivään, koska havainnoimme asiat mielellään yläkulmasta. Toinen syy myötäpäiväiseen suuntaan on se, että havaintokykymme usein painottuu vartalon oikealle puolelle.

Joidenkin tutkijoiden mielestä tämä optinen illuusio myös paljastaa älykkyytesi tason. Videota onkin käyettty jo vuosien ajan myös testeissä, joissa mitataan älykkyysosamäärää.
Jos et näe tanssijan vaihtavan suuntaa, voit nähdä sen seuraavalla keinolla: Peitä kaikki muu paitsi tanssijan maassa oleva jalka. Seuraa katseellasi jalkaa sekä jalan varjoa ja ajattele liikkuvasi fyysisesti ylös- ja alaspäin. Kun kuvittelet itsesi tanssijan alapuolelle, pyörintäsuunnan pitäisi muuttua vastapäivään.
Tutkimusten mukaan erityisen korkean älykkyysosamäärän omaavat ihmiset voivat luontaisesti nähdä tanssijan pyörivän vuorotellen molempiin suuntiin. Älykkyysteorian kyseenalaistavien tutkijoiden mielestä testi ei osoita älykkyyttä, vaan ainoastaan erilaisia visuaalisia havainnointitapoja, kuten muissakin illuusioissa. Nero tai ei, testaa alta mihin suuntaan näet tanssijan pyörivän, ja vaihtaako hän suuntaa?

Lähde: Daily Mail