Iltalehti uutisoi, että kohutun MV-lehden perustaja Ilja Janitskin, 42, on kuollut kotonaan torstain ja perjantain välisenä yönä.

Noin kolme vuotta sitten Janitskinilla diagnosoitiin 4-tason suolistosyöpä, joka huomattiin umpilisäkkeen poiston yhteydessä. Myöhemmin selvisi, että syöpä oli levinnyt imusolmukkeisiin.

Janitskin sai viime viikolla lääkäriltä tiedon, että hänen syöpäänsä ei voitu enää hoitaa ja että hän voisi mennä Terhokotiin saattohoitoon. Hän valitsi kuitenkin Terhokodin sijaan oman kotinsa.

Janitskinin olo heikkeni suuresti tammikuun lopulla ja hän kertoi Facebookissa viimeisestä sairaalamatkastaan.

– Meinas loppua happi kun ei pystynyt hengittämään enää kunnolla. Löytyi enää yksi kohta (loput täynnä kasvaimia), josta pystyi punkteeramaan, eli työntämään putken vatsan sisälle ja poistamaan nesteet. Lääkärin mukaan tilanne on erittäin kriittinen. Sanoin, että silti tänne sairaalaan en kyllä jää vaan lähden himaan. Toivottavasti pääsisin nyt lepäilemään lähipäivinä jo sinne.

Ilja Janitskinille langetettiin vuonna 2018 käräjäoikeudessa vuoden ja 10 kuukauden ehdoton vankeusrangaistus liittyen 16 rikokseen. Tuomio ei ollut vielä lainvoimainen, koska valitus Helsingin hovioikeudessa oli vielä kesken. Janitskin oli yksi syytetyistä tapauksessa, jossa häntä ja muita vastaajia syytetään törkeistä kunnianloukkauksista ja kiihottamisista kansanryhmää vastaan MV-lehden yhteydessä.

Yle uutisoi viime syksynä, että Janitskinia vastaan nostettiin uusia syytteitä, jotka liittyivät törkeään yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämiseen ja tekijänoikeusrikokseen.

Janitskinista oli tekeillä myös kirja, mutta projekti on nyt menehtymisen myötä lakkautettu. Häntä jäivät suremaan perhe, ystävät sekä Rapido-koira.

Lähteet: Iltalehti, Yle

Kuva: Instagram / Ilja Janitskin