IS: ”Husu” Hussein kuittaili Halla-Aholle vuonna 2014 rikoksista ja esitti itse puhtoista pulmusta – nyt paljastuivat omat tuomiot

Abdirahim ”Husu” Hussein (sd) on ollut tämän viikon puhutuin poliitikko Suomessa.

Hussein twiittasi marraskuun alussa poistaneensa taksistaan rasistisen asiakkaan. Selvitysten jälkeen kävi ilmi, että näin ei ollut tapahtunut. Sitten Hussein hieman muutti tarinaansa ja kun sekään ei pitänyt paikkaansa, lopulta maanantaina hän myönsi valehdelleensa asiasta. Hän sanoi Helsingin Sanomille maanantai-aamuna kirjoittaneensa twiitin vihaisena. Hän kertoi myös tehneensä jo rikosilmoituksen kyseisestä rasistisesta asiakkaasta, mutta itse asiassa HS selvitti poliisilta, että asiaa vastaava rikosilmoitus oli tehty vasta klo 11.17, eli HS:n uutisen jälkeen.

Sdp päätti maanantaina erottaa Husseinin tehtävistään Helsingin kaupunginvaltuustossa määräajaksi ensi vuoden kesäkuun loppuun saakka.

Eilen Iltalehti paljasti, että Hussein on saanut 2000-luvun alussa kolme tuomiota petosrikoksista. Hän erehdytti Kelaa ja Turun kaupungin sosiaalitoimea muun muassa nostamalla toimeentulo- ja työmarkkinatukea, vaikka oli samaan aikaan töissä.

Sdp:n puoluesihteeri Antton Rönnholm kertoi tänään Ilta-Sanomille, että Hussein ei kertonut rikostuomioistaan allekirjoittamassaan puoluehakemuslomakkeessa.

Ilta-Sanomat uutisoi myös tänään, että Hussein oli vuonna 2014 vieraana toimittaja-nimikkeellä Ylen A-Studiossa, jossa hän kuittaili perussuomalaisten silloiselle kansanedustajalle ja nykyiselle puheenjohtajalle Jussi Halla-aholle rikoksista.

Toimittaja kysyi Husseinin mielipidettä väitteeseen: ”Niin kauan kun on uskontoja, tulee olemaan sotia.”

– En mä usko siihen, että miten se… kaikki riippuu siitä miten uskontoa käytetään. Olen itse muslimi, olen harras muslimi, rukoilen ja kaikkea muuta teen, siitä huolimatta en ole… 20 vuotta tässä maassa ollut, en oo mitään rikoksiin, toisin kuin vieressäni istuva ystävä, on niinku tehnyt, Hussein sanoi ohjelmassa.

Jussi Halla-aho sai vuonna 2012 korkeimmassa oikeudessa 50 päivän sakkotuomion uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Tänään Seiska uutisoi, että ulosottovirasto on perimässä Husseinin jäännösveroja eli mätkyjä, joita hän ei ole maksanut. Vouti karhuaa Seiskan mukaan Husseinilta noin 2 600 euroa. Lisäksi Husseinilla on Seiskan mukaan maksuhäiriömerkinnät kahdesta 80 euron suuruisesta tarkastusmaksusta.

Lähteet: Iltalehti, Ilta-Sanomat, Helsingin Sanomat, Seiska

Kuva: Wikimedia Commons


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.