Kaupunki ei saa taksiyhtiötä kuriin – jättää lapsia jatkuvasti heitteille


Espoon kaupungila on ollut pitkään vakavia ongelmia kuljetusyhtiö Kajon Oy:n kanssa erityslasten kyydityksistä.
Kajon Oy:n kuljettajat ovat jatkuvasti jättäneet, vastoin ohjeistusta, jatkuvaa aikuisen läsnäoloa vaativia erityislapsia kyydistä, vaikka paikalla ei ollut vastaanottajaa. Kaupunki on jo aiemmin syksyllä toistuvasti reklamoinut sopimusrikkomuksista ja ottanut käyttöön sopimussanktioita, mutta nyt Espoon kaupunki on tehnyt poliisille tutkintapyynnön Kajon Oy:n tekemistä toistuvista vakavista virheistä.
Viime keskiviikkona Kajon jätti jälleen erityislapsen kyydistä, vaikka paikalla ei ollut vastaanottajaa. Kyseessä oli 12. vastaava tapaus elokuun alun jälkeen.
– Suhtaudumme erittäin vakavasti virheisiin kaupungin palveluissa – etenkin silloin, kun kyseessä on lasten turvallisuus. Erityisen moitittavaa on, että samanlaisia virheitä sattuu aina vain uudestaan eli Kajon Oy ei ole reagoinut niihin riittävällä tavalla. Nyt meidän on saatettava asia poliisin tutkittavaksi, sanoo Espoon kaupungin liiketoimintajohtaja Mauri Suuperko.

Osa kuljetuksista muille yrityksille

Marraskuun puolivälissä, edellisen vastaavan virheen jälkeen kaupunki päätti siirtää neljän koulun piiriin kuuluvat kuljetukset Kajonilta toisille yrityksille kevätlukukauden alusta alkaen.
Tammikuun alusta alkaen Taxia kuljettaa Postipuun ja Kilonpuiston oppilaat ja Javatrans Niittykummun sekä Kuitinmäen oppilaat. Siirto koskee yhteensä noin 160 lapsen kuljetusta.
Espoon kaupungin henkilökuljetuksia koskevan sopimuskokonaisuuden piirissä hoidetaan joka arkipäivä 2 700 kuljetusta.
STT
(Kuvituskuva ei liity tapaukseen, kuva: Espoon kaupunki)