Tv-sarjasta Kardashianit tunnetuksi tullut Kylie Jenner, 22, on säilyttänyt asemansa maailman nuorimpana miljardöörinä.

Forbes on jälleen listannut maailman nuorimmat miljardöörit ja Kylie Jenner komeilee jo toista vuotta listan ykkösenä. Jenner on tienannut omaisuutensa itse, kun lähes kaikki muut listalla ovat rikastuneet perheyrityksen avulla.

Tulosta selittää Jennerin menestynyt kosmetiikkasarja Kylie Cosmetics josta hän myi vuonna 2019 peräti 51 prosentin osuuden kauneusjätti Incille. Kauppasumma oli huikeat 600 miljoonaa.

Kosmetiikkabrändin ja tosi-tv-ohjelmien lisäksi Jenner on tehnyt myös mallin töitä. Hän on suosittu sosiaalisen median vaikuttaja ja Instagramissa hänellä on ällistyttävät 170 miljoonaa seuraajaa.

Listalla peräti kolme miljardööriä Norjasta

Jenner on ohittanut listalla yhdeksän nuorta miljardööriä. Listan kakkosena ja kolmantena ovat norjalaiset siskokset Alexandra, 23, ja Katharina, 26, Andersen, jotka omistavat osuuden isänsä perustamasta Ferd-sijoitusyhtiöstä.

Neljännellä sijalla komeilee myöskin norjalainen Gustav Magnar Witzöe, 27. Hän omistaa lähes puolet Salmar Asesta, joka on maailman suurin lohen tuottaja.

Viides sija menee saksalaiselle Elizabeth Furtwaengerille, 28. Hän sai osuuden perheen kustantamosta jonka julkaisuja ovat esimerkiksi Saksan Elle ja Playboy.

Loput listalle päässeet ovat järjestyksessä liikemies Jonathan Kwok, 28, Hong Kong. Irlantilainen John Collison, 29. Snapchatin perustaja Evan Spiegel, 29. Brasilialainen liikemies Pedro de Godoy Bueno, 29 ja saksalainen Lisa Draexlmaier, 29.

Voit katsoa listauksen myös Forbesin sivuilta.