Lahtelaisäiti julkaisi Facebook-sivullaan vetoavan muistutuksen autoilijoille suojateiden kunnioittamisesta.

Naisen 14-vuotias tytär jäi keskiviikkona suojatiellä auton alle Lahden keskustassa. Tyttö lensi konepellin ja tuulilasin kautta jalkakäytävälle.

– Kaksikaistaisella tiellä lähimmälle kaistalle oli auto pysähtynyt suojatien eteen, mutta valitettavasti tätä ei tehnyt toiselta kaistalta tuleva auto jota tyttäreni ei ehtinyt nähdä. Syynä siihen että autoa ei tyttö ehtinyt nähdä oli silminnäkijän arvion mukaan ylinopeus, nainen kirjoittaa Facebookissa.

– Me selvisimme (toivottavasti) vähällä ja kuin ihmeen kaupalla nuo kasvoissa olevat jäljet ja selän arkuus olivat ainoat mitä akuutissa todettiin. Toivotaan että jälkikäteen ei mitään ilmene.

– Muistakaa hyvät autoilijat että ette ole siellä liikenteessä yksin, pyydän tätä koko sydämestäni. ❤️

Tapausta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Paikalle hälytetty poliisipartio määräsi kuljettajan väliaikaiseen ajokieltoon. Tutkimuksia hankaloittaa naisen mukaan se, että auton kuljettaja ei puhu suomea eikä juuri englantiakaan.

Nainen toivoo tapauksen myötä, ”josko edes joku autoilija miettisi hetken omaa liikennekäyttäytymistään ja useat vanhemmat muistuttaisivat lapsilleen että edes suojatie ei ole turvallinen.”

Varoitus on tarpeen, sillä koulut alkoivat eilen ja liikenteen vilinässä on paljon koululaisia.

Karu kuva tytön verisistä kasvoista ei sovellu herkille. Sen voi katsoa Facebookissa.

Kuvituskuva: Pixabay