Malli, juontaja ja vuoden 1996 Miss Suomi Lola Odusoga puhuu sosiaalisessa mediassaan rasismista. Hän julkaisi monien tavoin mustan kuvan Instagram-tililleen yhdysvaltalaisen George Floydin kunnianosoitukseksi, hashtagilla ”blackouttuesday”.

Lola on puhunut useaan otteeseen julkisuudessa itse kokemastaan rasismista ja teki myös Apu-lehden blogiin kirjoitelman asiasta. Hän kirjoitti, että lapsuudessaan ennen misseyttä, poliisit pysäyttelivät autoja melkein pelkästä ihmetyksestä, että osasiko musta mies tosiaan ajaa autoa.

Nyt Lola ottaa uudelleen kantaa asiaan.

— Jos olet väsynyt kuulemaan siitä, mieti miten väsyneitä ihmiset ovat kokemaan sitä, kertoo Lolan julkaisema kuva Instagramissa.

Voit katsoa julkaisun myös täällä.

Lola julkaisi tarinaansa myös tekstin, jossa kehottaa ihmisiä kysymään häneltä aiheesta.

— Mutta jos edes 25 vuoden julkisuuden jälkeen se fakta, että olen Suomessa syntynyt, ei ole tiedossa, niin vähänpä taidetaan niistä kokemuksistakaan tietää vaikka niistä on puhuttu sadoissa haastatteluissa ja ohjelmissa, Lola kirjoittaa vastauksena saamaansa twiittiin, jossa oletettiin Lolan olevan maahanmuuttaja.

— Tämä äskeinen twiitti toimii vain hyvänä esimerkkinä aidosta tietämättömyydestä, ei muusta, ei siis negatiivisessa mielessä.

Voit katsoa kuvan Lolan Instagramin tarinasta alta.

Lue lisää:
George Floyd kuoli 20 dollarin tähden – näin Yhdysvaltain mielenosoitukset saivat alkunsa