Lottomiljonäärin poika tuhlasi yli 1,7 miljoonaa – ja haastoi isänsä oikeuteen saadakseen lisää rahaa

Sanotaan, että nälkä kasvaa syödessä. Sama näyttää pätevän myös ahneuteen.
Tuomari hylkäsi syytteen, jossa EuroMillions-lotossa yli 101 miljoonaa puntaa (117 miljoonaa euroa) voittaneen miehen poika vaati häneltä lisää rahaa sen jälkeen, kun oli tuhlannut pikatahtiin jo saamansa yli 1,5 miljoonaa puntaa. Pojan mukaan isä oli luvannut hänelle rahaa koko loppuelämäksi ja kun rahahanat sulkeutuivat, hän haastoi isän ja äitipuolensa Angien oikeuteen.
32-vuotiaan Michael Dawesin mukaan hänen isänsä Dave oli luvannut, että Michaelin ja puolisonsa James Beedlen, 34, ei enää koskaan tarvitsisi huolehtia rahasta. Kun isä lopetti rahojen siirtämisen Michaelin tilille, poika päätti vaatia rahaa oikeusteitse.
Oikeudessa tuomari kuitenkin linjasi, että isän velvollisuus ei ole jatkaa poikansa ”tuhlailun kustantamista”.
– Ei ollut mitään perustetta, jonka mukaan yksikään järkevä tai normaali ihminen voisi tulla johtopäätökseen, että he voisivat palata pyytämään lisää rahaa aina kun halusivat, tuomari totesi.
Michael Dawes sai heti isänsä jättivoiton jälkeen vanhemmiltaan miljoona puntaa. Oikeuden mukaan poika kulutti puolisonsa kanssa koko miljoonan yhdessä kuukaudessa. Michael osti talon 550 000 punnalla ja antoi ystävilleen sekä puolisonsa perheelle lähes 250 000 puntaa. Lisäksi hän otti loputilin hyväpalkkaisesta työstään IT-alalla. Jossain vaiheessa Michaelin ja Jamesin säännölliset menot olivat jopa 30 000 puntaa (35 000 euroa) kuukaudessa.
Dave Dawes oli The Guardianin mukaan hämmentynyt alkuvuodesta 2012 saadessaa kuulla pojaltaan, että miljoona puntaa oli jo kulutettu. Hän kuitenkin halusi auttaa poikaansa ja jatkoi rahojen siirtämistä Michaelin tilille. Michaelin mielestä tämä riitti todisteeksi, että hänen kuului saada isältään rahaa jatkossakin aina kun hän sitä pyytäisi. Vuonna 2013 Dave ja Angie vielä maksoivat Michaelin ja Jamesin velat, mutta sen jälkeen he laittoivat rahahanat kiinni.
Isän ja pojan välit katkesivat lopullisesti, kun Michael vaati isänsä syntymäpäivänä 5 miljoonaa puntaa lisää ja haukkui äitipuolensa.
Michael sanoi oikeudessa, että isän ja äitipuolen käytös muuttui lottovoiton myötä ja että pariskunta alkoi rahojen takia käyttäytyä ylimielisesti. Itse asiassa Dave ja Angie jakoivat voitostaan noin 30 miljoonaa puntaa (35 miljoonaa euroa) sukulaisille ja läheisille ystäville. Lisäksi he perustivat hyväntekeväisyysjärjestön.
– Michaelille annettiin varat mukavaa elämää varten, mutta hän päätti omista syistään olla käyttämättä tätä mahdollisuutta. Kumoan siis syytteen, tuomari totesi.
Lähde: The Guardian


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Kommentit
Lataa...