Kyseessä ei ole halpa roskapostimainos, vaan Google on todellakin maksanut uruguaylaiselle lukiolaispojalle 10 000 dollaria.
Google antoi Ezaquiel Pereiran julkaista kertomuksensa sivustollaan. Pereira kirjoittaa, että hänellä oli tylsää yhtenä heinäkuun päivänä, joten hän päätti yrittää etisä jotain pikkuvikaa Googlesta.
Pojan yritykset epäonnistuivat, kunnes hän yhtäkkiä löysi itsensä Googlen sisäisestä hakemistosta. Kun hän huomasi sivuilla lauseen ”Google luottamuksellista”, hän päätti tehdä ilmoituksen asiasta. Pian Googlesta vastattiin termillä ”nice catch” (hyvä löytö) ja luvattiin tutkia asiaa.
Pereira ajatteli, että hänen löytämänsä vika oli jokin mitätön pikkujuttu, ja että se tuskin olisi juuri minkään arvoinen. Kävi ilmi, että Pereira oli löytänyt vakavan turvallisusriskin, jonka kautta olisi voinut päästä käsiksi Googlen sisäisiin tietokantoihin. Asiaa tutkiessaan Googlen koodarit löysivät samalla muitakin haavoittuvuuksia ja paikkasivat ne.
Pereira yllättyi iloisesti saadessaan Googlelta ilmoituksen, että hänelle maksetaan löydöstä palkkioksi 10 000 dollaria.
Poika sanoo aikovansa ”isona” tietokoneturvallisuustutkijaksi. Alalle pääseminen tulee tuskin tuottamaan ongelmia.
(Kuvituskuva ei liity juttuun)
Lähteet: Indy100, Google