Nettishoppailu on viimeisten kymmenen vuoden aikana räjähtänyt sellaisiin lukemiin, että peruskivijalkaliikkeillä on ollut sinnittelemistä. Aluksi netistä ostelu oli ehkä vain pienen ryhmän ”huvi”, mutta nykyään netti näyttäytyy pääasiallisena kauppapaikkana kaikille, ikään tai ryhmään katsomatta.

Netti on monelle se edullisin kauppapaikka, josta tehdä löytöjä kotiin, harrastuksiin tai jopa maailmanympärysmatkoihin. Kun periaatteessa kaikki muukin elämän osa-alueilta on siirtynyt virtuaalimaailmaan, ei ihme, että myös kulutuskulttuuri on löytänyt tiensä perille.

Hinnat + alennuskoodit

Hinnat ja alennusten etsiminen on varmasti suurimmalle osalle yksi tärkeimmistä syistä lähteä etsimään haluamaansa tuotetta tai palvelua netistä. Netissä on lukuisia eri tapoja tehdä erilaisia löytöjä edulliseen hintaan. Yksi tehokas tapa löytää alennuksia on alennuskoodisivut. Alennuskoodisivustot ovat kehittyneet huimaa vauhtia taannoisista vuosista. Aiemmin alekoodeja hakemalla saattoi päätyä mitä epäilyttävimmille sivustoille, mutta ei enää.

Hyvä esimerkki tällaisista uuden aikakauden sivustoista on bonuspanda.com. Sivusto on laadukkaasti suunniteltu ja se palvelee käyttäjäänsä monipuolisilla ja selkeillä toiminnoillaan. Tämän kaltaisia sivustoja on turvallinen käyttää, ja sen lisäksi modernit alennuskoodisivustot tarjoavat visuaalista ilmettä, jossa kokeneemmankin nettishoppailijan silmä lepää.

Parasta antia ovat vaihtuvat ja todella monipuoliset tarjouskoodit, jotka voivat antaa etuja jopa jo valmiiksi alennettuihin hintoihin, hyvityksiä toimituskuluihin tai helpotusta peruutusehtoihin tehdessäsi vaikkapa matkajärjestelyjä. Alennuskoodeja on tarjolla myös muotiin, matkailuun, elektroniikkaan, sisustamiseen, vapaa-aikaan ja vaikkapa kauneuteen keskittyneisiin verkkokauppoihin.

Muita mahdollisia tarjouskikkoja on käyttää hintavertailusivustoja. Hinta edellä shoppailevalle on tarjolla myös sivustoja, joihin voit asettaa hintavahdin. Vahti ilmoittaa, kun haluamasi tuotteen tai palvelun hinta on tullut alas tai kun se on budjettiisi sopivalla tasolla. Tällaisia sivustoja ovat esimerkiksi useat matkoihin keskittyneet sivustot.

Yksittäinen alennusta kerryttävä tapa on rekisteröityä suosikkiliikkeesi jäseneksi tai tilata uutiskirje. Nämä molemmat toimivat hyvänä pohjana, etenkin jos käytät samaa sivustoa usein. Saat reaaliaikaiset tarjoukset aina suoraan sähköpostiisi.

Saatavuus

Netin mahdollistaessa ulkomaisille markkinoille pääsyn, voisi miltei suoraan sanoa, että et voi jäädä vaille mitään. Mitä erikoisimpia asioita lemmikkien retkeilyvarusteista jättimäiseen pihaigluun löytyy netin markkinoilta. Tämä saattaa kirvoittaa ostoihin, joita et edes koskaan ajatellut tekeväsi (koska et tiennyt niiden olemassaolosta!), mutta jotka tuovat valtavasti iloa tai helpotusta arkeen.

Toisaalta erityisempiä pienelektroniikkatuotteita tai muita ajoittain kiven alla olevia tuotteita saattaa löytyä pelkästään ulkomaisilta nettisivuilta tai netistä ylipäätään. Ja myös nettiliikkeet seuraavat hyvin aikaa; maailman mullistuessa voi tulla esiin äkillisiä ja täysin uudenlaisia tarpeita. Tällöin tavarantoimittajat saattavat lennosta tehdä tuotantoonsa muutoksia, joilla pystyvät palvelemaan kuluttajaa ripeästi ja laajasti asuinpaikkaan katsomatta.

Vaatteiden kanssa kamppailevia helpottaa se, että erityisen pieniä tai isoja kokoja on saatavilla netistä helpommin. Vaateshoppailijaa viehättää helposti myös se, että vaatteita voi tilata runsaasti kotiin ja sovitella kaikessa rauhassa. Vaatteita on kokojen lisäksi tarjolla erilaisille vartalotyypeille, joten kun löydät sopivan liikkeen, tiedät mistä jatkossakin tehdä tilauksesi.

Helppous ja ajankäyttö

Kenellekään ei liene epäselvää, että nykyisessä elämänmenossa aika on yhtä kuin rahaa. Usein tarpeita on pakko paikata ostamalla, eikä ostosreissun tarvitse olla joka kerta mikään spektaakkeli tai elämys.

Ylipäätään, jos tarvitset juuri tähän hetkeen muovinpaikkaustarvikkeet puhjenneeseen uima-altaaseen tai matka-adapterin muutaman päivän päästä alkavalle lomamatkalle, et tarpeistasi huolimatta aina pysty kurvaamaan kaupoille. Työt ja arjenpyöritys itsessään on monelle sen verran haastava kombo, että ylimääräisiä tunteja erinäisiin myymälöihin suhaamisiin ei yksinkertaisesti ole.

Netissä ei aikarajoituksia tunneta, joten shoppailun voi halutessaan suorittaa vaikka yön pikkutunteina. Nettishoppailun vilkastuessa myös esimerkiksi toimitusehtoihin on tullut uudistuksia. Usein tavaran toimitus ei kestä paria päivää pidempään, mikä helpottaa ostosten tekoa suuresti. Jopa useat ulkomaiset nettikaupat lupaavat toimituksen muutaman arkipäivän sisään, jotkut jopa nopeammin. Toimituskulut ovat myös tulleet alas, ja suurimmat nettikaupat tarjoavat ilmaisen toimituksen vähintään, jos hinta ylittää tietyn summan.

Keskittämisen edut ovatkin yksi netin positiivisista ominaisuuksista. Kun isotkin tavaratalot ovat siirtyneet nettiin, voit ruokaostosten lomassa tehdä lasten kuravaateostokset syksyn lätäkköleikkeihin samalla. Muotia shoppaileva voi tilata vaatteet ja kosmetiikan samalta sivustolta sekä yhdistää vaikka seuraavan viikon lahjaostokset samaan pakettiin. Jopa paljon parjattu asiakaspalvelu löytyy useimpien nettikauppojen chat-osiosta, joten senkään laadusta ei juuri voi enää valittaa. Aikaa säästyy ja mikä parasta, et maksa yhtään ylimääräistä mistään.