MTV tuo jääkiekon MM-kisat tänäkin keväänä suomalaisiin koteihin laajasti ja jokaiselle katsojalle sopivalla tavalla. MTV Total ja MTV Katsomo esittävät kaikki MM-kisojen 64 ottelua suorana, MTV3-kanava välittää kaikki Suomen ottelut ja pudotuspelit, ja Radio Nova puolestaan palvelee kuuntelijoitaan selostuksilla Suomen otteluista ja pudotuspeleistä. Pelien lisäksi MTV Total ja MTV Katsomo taustoittavat ja elävöittävät kisoja runsaalla oheisohjelmistolla.
MTV Sport 1 muuttuu 24/7 MM-kiekkokanavaksi
Jääkiekon MM-kisat Minkissä alkavat 9. toukokuuta ja MTV Sport 1 muuttuu aamulla klo 8.00 koko kisojen ajaksi MM-kiekolle vuorokauden ympäri pyhitetyksi kanavaksi. Ohjelmiston rungon muodostavat edellisten vuosien tapaan suorat ottelulähetykset kunkin pelipäivän kiinnostavimmista kamppailuista. Muita samanaikaisia pelejä voi seurata MTV Sport 2:lta, mutta pelkästään 24/7-kanavalla pysyy varmasti ajan tasalla kaikesta, mitä kisoissa tapahtuu.
Tärkeimpien otteluiden ympärillä nähdään kattavat studio-osuudet. MTV Sportin studiotiimi koostuu maamme asiantuntevimmista ja värikkäimmistä kiekkopersoonista, joilla on kaiken lisäksi käytössään visuaalisesti näyttäviä teknisiä apuvälineitä. Nämä modernit tekniset ratkaisut ja asiantuntijoiden kokemus tekevät lähetysten ja otteluiden seuraamisesta viihdyttävää ja auttavat omaksumaan pelin hienouksia.
MM-uutiset ja kisaraportit rytmittävät kisapäiviä
Aivan kuten edellisvuosinakin, tasatunnein ja MTV Sport 1 -kanavan suorien ottelulähetysten erätauoilla lähetettävät MM-uutiset pitävät katsojat ajan tasalla kaikista kisatapahtumista ja Leijonien kuulumisista. Näin katsojat saavat kaiken tärkeän informaation koskien samanaikaista MTV Sport 2 -kanavan ottelua.
Ensimmäiset suorat MM-uutiset ovat nähtävissä noin tuntia ennen päivän ensimmäistä suoraa ottelua ja viimeiset illan päätteeksi, kamppailuiden päätyttyä. Poikkeuksena on kisojen avauspäivä, jolloin MM-uutiset alkavat jo klo 9.00.
Läpi turnauksen kisapäiviä rytmittävät ennen suorien MM-uutisten alkua noin kerran tunnissa esitettävät MM-kisaraportit. Niissä käydään kymmenessä minuutissa läpi edellisen kisapäivän tärkeimmät tapahtumat ja kommentit.
Parhaat!-ohjelmassa luvassa on kisojen viihdyttävimpiä ja näyttävimpiä tapahtumia yhteen pakettiin koottuna. Maukkaimmat maalit, tyylikkäimmät torjunnat, tylyimmät taklaukset ja muut kaukalon erikoiset episodit viihdyttävät mm. otteluiden erätauoilla ja studiolähetysten yhteydessä.
Lisäksi jokaisen pelipäivän Huippuhetket kootaan päivittäin 50 minuutin pakettiin. Sen avulla pysyy hyvin selvillä siitä, mitä edellinen kisapäivä piti sisällään.
Laadukkaat dokumenttiohjelmat lisäherkkuina
Kokonaan MM-kisoille pyhitetyn MTV Sport 1 -kanavan ohjelmistoon kuuluu myös ylistetty dokumenttielokuva Sel8nne. Esitykset ovat 11.5. ja 21.5. Max.doc: Kurrin kolmas – Boys on the Bus -dokumentissa seurataan puolestaan Edmonton Oilersia jäällä ja sen ulkopuolella kaudella 1986-1987, matkalla kohti kolmatta NHL-mestaruuttaan. Mukana ovat myös suomalaispelaajat Jari Kurri, Esa Tikkanen ja Raimo Summanen. Dokumentti esitetään heti Sel8nne-elokuvan jälkeen 21.5. klo 21.
Aiemmilta keväiltä tutut, ansiokkaat dokumenttisarjat Leijonalegendat ja Mitalivuodet esitetään MTV Sport 1 -kanavalla uusintana. Niissä muistellaan edellisten vuosikymmenien ikimuistoisimpia Leijona–hetkiä suomalaisten jääkiekkosankareiden johdolla.
Lisäksi MTV Sport 1:n suoria lähetyksiä odotellessa voi muistella kotikisojen 2012 ja 2013 tapahtumia MM-kisakoosteiden ja Leijonakoosteiden parissa. Viime tammikuussa Suomen kultajuhliin päättyneiden nuorten MM-kisojen finaaliottelu Suomi-Ruotsi esitetään sekin uusintana.
Myös Radio Novalla seurataan Leijonien liikkeitä päivittäin
Radiotaajuuksilla suorien otteluselostusten lisäksi (Suomen pelit, ratkaisupelit) kuullaan päivittäin uutisia ja ajankohtaisia Leijona-kuulumisia erilaisissa ohjelmissa. Suuri MM-kiekkoilta -ohjelmassa sunnuntaina 4.5. klo 20.00 alkaen Radio Novan studioon suoraan lähetykseen kerääntyy joukko jääkiekon asiantuntijoita vastaamaan kansan kysymyksiin ja juhlistamaan kevään MM-kisastarttia.
MTV Katsomon Livecenter syventää katsomiskokemusta
MTV Katsomon Livecenter-toteutus tarjoaa lisäominaisuuksia, jotka tuovat suorien pelien katsomiseen kiinnostavaa lisätietoa ja syvempää näkökulmaa. Livecenterissä voi mm. siirtyä aikajanalla haluamaansa pelitilanteeseen, seurata tilastoja ja ottelutapahtumia sekä katsella pelien kohokohtia. MTV Katsomon Livecenter-ominaisuudet ovat käytössä vain tietokoneella (PC/Mac). Kaikki MM-kisojen 64 ottelua lisälähetyksineen ovat katsottavissa myös Samsung SmartTV:llä ja mobiililaitteilla.