Diili-ohjelmasta tuttu Noora Fagerström perusti menestyneen Jungle Juice -smoothie-baariketjun olleessaan 24-vuotias aloitteleva yrittäjä. Pian bisnekseen lähti mukaan Fagerströmin puoliso, Petteri Fagerström.

Pariskunta tapasi toisensa 13 vuotta sitten, ja yhtiökumppaneina he ovat olleet kohta 12 vuoden ajan. Nykyään Nooran ja Petterin yhteistyö toimii hyvin, mutta aluksi parilla oli valtaan ja johtajuuteen liittyviä haasteita.

– Yrittäjyyden alkuvuosina väänsimme paljon asioista. Riitaa syntyi usein siitä, kuka päättää ja kenen ideat hyväksytään, Fagerström kertoo Metropolille Diilin pressitilaisuudessa.

– Olemme monta kertaa meinanneet erota. Lopulta jouduimme hakemaan ulkopuolista apua ja käsittelimme haasteitamme terapiassa, hän paljastaa.

Nyt pariskunta täydentää Nooran mukaan sopivasti toisiaan. He ovat oppineet toimimaan rauhassa ja molempia osapuolia kunnioittaen.

– Kaikesta huolimatta olemme aina halunneet työskennellä yhdessä. Tämän vuoksi emme luovuttaneet heti ensimmäisen vaikean asian edessä, vaan puskimme siitä päättäväisesti eteenpäin.

– Jälkeenpäin ajateltuna kaikki on mennyt kuten on ollut tarkoitus. Tällä hetkellä iloitsemme kumpikin siitä, että ymmärrämme toisiamme niin hyvin: kumpikaan ei suutu, jos toinen tekee töitä iltaisin ja koska olemme hyvin perillä toistemme aikatauluista, myös kolmen yhteisen lastemme hoitaminen sujuu järkevästi, Noora hymyilee.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: Metropoli

– Lisäksi pystymme olemaan todella rehellisiä toisillemme, jolloin lopputuloksesta tulee usein timanttinen.

Yrittäjänä Fagerström kuvailee olevansa luontainen vastuunottaja. Tämä piirre on varmasti ollut yksi merkittävimpiä tekijöitä siinä, että nainen on menestynyt urallaan.

– Olen lapsesta asti aina halunnut olla pomo, Fagerström nauraa.

– Välillä piirteestä on kuitenkin ollut myös haittaa. Olen joutunut opettelemaan tietynlaista pehmeyttä. Aikaisemmin olen ollut liian määräilevä, enkä osannut ottaa muiden mielipiteitä tarpeeksi hyvin huomioon. Jos esimerkiksi työntekijöilläni oli jokin ehdotus, saatoin sanoa suoraan, että: ’joo joo selvä, mutta ei noin’.

– Nyt pyrin olemaan vähemmän töksäyttelevä, koska eivät muiden ideat huonoja ole olleet. Olen vain ajatellut, että ne eivät ole olleet juuri sillä hetkellä toteutuskelpoisia. Onneksi ihminen voi aina muuttua ja kaikkia taitoja on mahdollista oppia – näin myös tässä asiassa.

Tänä keväänä Fagerström nähdään jälleen yrittäjä ja mediapersoona Jaajo Linnonmaan neuvonantajana tuoreella Diili-kaudella. Diilin lisäksi Fagerström odottaa kovasti hänen ja juontaja Vappu Pimiän välistä yhteistyötä, joka lanseerataan ennen kesää.

Fagerström ja Pimiä ovat monessa asiassa hyvin samanlaisia.

– Palavereissamme kuuluu usein paljon naurua, eikä huumorista ole koskaan pulaa. Meillä on myös molemmilla hyvin napakat mielipiteet.

– Monet ovat veikanneet, että bisneksemme liittyisi ruokaan. Voin kuitenkin paljastaa, ettei tämä pidä paikkaansa. Yhteistyömme liittyy nimittäin kestävään kehitykseen. Kevään aikana tulemme paljastamaan lisää, Fagerström kuvailee salamyhkäisesti.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Fagerström kuuluu Suomen menestyneimpiin ja kuuluisimpiin yrittäjiin. Silti hän kokee olevansa edelleen todella ”jalat maassa” -tyyppi.

– Olen äärimmäisen realistinen ja ajattelen järjellä, en tunteella. Tiedostan vahvasti sen, että en voi lähteä seikkailemaan jonnekin taivaisiin. Asiat pitää hoitaa hyvin ja mallikkaasti, menestyksestä huolimatta. Minut pitää maanpinnalla hyvin se, että aina on joku tulipalo sammutettavana. En siis voi lähteä liikaa sooloilemaan.

Loma on Fagerströmille yksi tärkeimmistä keinoista pitää huolta omasta mielenterveydestä suuren paineen keskellä.

– Tykkään tehdä paljon töitä, mutta tykkään myös pitää paljon lomaa. Tarvitsen lomaa, jotta selviän työstäni. Viikonloput eivät riitä palautumiseen.

– Lomalla lähden usein pois Helsingistä ja Suomesta, jotta voin sanoa ihmisille, että en ole tavoitettavissa. Mielestäni jokaisen pitäisi lomailla useammin! Fagerström julistaa hymyillen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Vappu Pimiä ja Diili-neuvonantaja Noora Fagerström bisneskumppaneiksi – ”Ihan fiiliksissä uusista jutuista”

Diili-voittaja Sointu Borg kertoo hetkestä, jolloin kuuli Jaajo Linnonmaan ratkaisevat sanat – ”Mietin, että olikohan joku huumannut minut”