Nyt tehdään historiaa – Eppu Normaalin patsas paljastetaan elokuussa Ylöjärvellä!

Legendaarinen Eppu Normaali -yhtye saa elokuussa ansaitsemansa tunnustuksen oman patsaan muodossa kotikaupunkinsa Ylöjärven keskustassa.
Eppu Normaali -veistos on hankkeena hyvin poikkeuksellinen. Lordi-yhtyeen mukaan on nimetty Rovaniemellä aukio, josta löytyvät myös bändin jäsenien kädenjälet, mutta populaarikulttuuria tai sen edustajia ei ole juurikaan ikuistettu julkisiin patsaisiin Suomessa.
Ylöjärven kaupungin tilaama veistos julkistetaan kaikille avoimessa kansanjuhlassa Ylöjärvellä keskiviikkona 29.8.2018. Veistoksen tekee kuvanveistäjä Kimmo Schroderus (kuvassa ylimpänä) ja teos sijoitetaan näkyvälle paikalle Ylöjärven kaupungintalon aukiolle.
Julkistamistilaisuus alkaa kello 18 ja sen juontaa toimittaja Arto Nyberg. Paikalla ovat luonnollisesti juhlan päätähdet eli kuvanveistäjä Kimmo Schroderus ja Eppu Normaali -yhtye.
– Toivotamme kaikki Eppu Normaalin ystävät tervetulleiksi Ylöjärvelle, yhtyeen kotikaupunkiin. Luvassa on taatusti ikimuistoinen tilaisuus, kuvailee julkistamisjuhlaa kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto.
Eppu Normaali -veistoksen materiaali on haponkestävä teräs, mutta muuten teos on salaisuus. Se tiedetään, että luvassa ei ole näköisteosta. Veistoksen perusidea on ollut selvä jo hankkeen alusta asti ja se pohjautuu suoraan yhtyeen historiaan.
– Halusimme visuaalisesti merkityksellisen, näyttävän ja aikaa kestävän teoksen. Veistoksen tulee selittää itse itsensä eli sen pitää toimia myös ilman yhteyttä meihin, Eppu Normaalin keulahahmo Martti Syrjä kuvailee.
Kuvanveistäjä Kimmo Schroderus kertoo, että veistoshanke etenee suunnitelmien mukaisesti.
– Aikataulussa ollaan ja valmista vaikuttaisi tulevan. Homman luonteeseen kuuluvat pienet yllätykset ja hankaluudet, eivätkä ne ole estäneet etenemistä.
Veistoksen budjetti on noin 100 000 euroa ja se katetaan pääosin kaupungin saamilla testamenteilla, jotka on osoitettu kulttuuritarkoitukseen.
Ylöjärven kaupungintalon ja sen viereisen aukion osoite on Kuruntie 14.
Eppu Normaalin ura alkoi Ylöjärvellä vuonna 1976. Bändi on myynyt liki 2 miljoonaa levyä, joista se on vastaanottanut 42 jalometallilevyä. Yhtyeen suosituimpia biisejä ovat ”Vuonna ’85”, ”Murheellisten laulujen maa”, ”Kitara, taivas ja tähdet”, ”Nyt reppuni jupiset, riimisi rupiset” ja ”Baarikärpänen”. Eppu Normaali oli ensimmäinen kotimainen yhtye, joka myi vuonna 2004 stadionin loppuun ja teki sen uudelleen Tampereen Ratinan stadionilla 40-vuotisjuhlavuonnaan 2016. Bändistä on tehty myös kirja ja elokuva.
Kuva: Rami Marjamäki


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.