Pakolaistyttö aiheutti oudon kiistan

Ylen tiistaina esittämä keskusteluohjelma A2 Pakolais-ilta on herättänyt monenlaista jälkipuintia, ohjelman sisällön puolesta sekä vastaan.
Pakolais-illan juontajien Kati Leskisen ja Wali Hashin on muun muassa väitetty jakaneen puheenuoroja yksipuolisesti ja jättäneen osan vieraista täysin pimentoon. Ohjelmassa vieraana ollut vaasalainen Kokoomuksen kansanedustaja Susanna Koski oli jopa niin tyytymätön keskusteluun, että arvosteli sitä Twitterissä jo ohjelman aikana.
Sosiaalisessa mediassa on nyt noussut hyvin oudoksi puheenaiheeksi ohjelmassa nähty pakolaistyttö. On alettu epäillä, että studiossa haastattelussa ollut perhe ei olisi ollutkaan oikea perhe. Tapausta ihmetellään ja jopa väitetään, että pikkutyttö oli ”lainattu” ohjelmaan oikealta äidiltään.
Aiheesta kirjoitetaan Facebookissa seuraavasti:
Ylen A2-pakolais-illan toisella tunnilla nähty perhe oli tekaistu!! Juontajan kuiskaus mikrofoniin paljastaa huijauksen! (…)”Perhe” istuu pakolais-illan livelähetyksessä. Tyttö on istutettu vanhan muslimimiehen syliin. (…) Tyttö on vääntelehtinyt jo hyvän tovin turhautuneena vanhan matumiehen sylissä, kunnes kääntyy katsomaan ja osoittelemaan yleisöön huomatessaan siellä oikean äitinsä!!! Tyttö katselee yleisöön yhä tiiviimmin ja koettaa kiemurella irti matun otteesta. Kuiskii myös jotain miehen korvaan.
Toimittaja lähtee taluttamaan tyttöä täysin päinvastaiseen suuntaan, kuin minne muu perhe menee!
Toimittaja kuiskaa tytölle suomeksi MISSÄ SUN ÄITI ON, kuljettaessaan tätä kohti sitä suuntaa, jonne tyttö oli aiemmin vääntelehtiessään kovasti osoitellut. Tätä kysymystä olisi tuskin tarvinnut esittää, mikäli livelähetyksessä esitellyn perheen äiti, olisi ollut tämän tyttölapsen vanhempi.
Tytön perheestä kiistellään nyt kiihkeästi somessa. Osa keskustelijoista väittää lasta ”lainatuksi” ja osa ei epäile tapahtumassa mitään ihmeellistä.
A2-teemailtojen vastaavan tuottaja Ville Kolari sanoi tänään Iltalehdelle, että kyseessä oli oikea perhe ja katsomossa istunut henkilö oli perheen suomalainen tukihenkilö.
Kuva: YLE Areena
EDIT: 15:30 (lisätty Ylen vastaavan tuottajan lausunto)


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Kommentit
Lataa...