Uusi pyöräilijöiden yhteenliittymä innostaa kaikkia suomalaisia pyöräilemään. Pyöräilysaitti ja -projekti Cyclonomics viestittää kieli poskessa pyöräilijöiden olevan onnellisempia ja parempia ihmisiä. Kansalaiset ovat tervetulleita liittymään yhteisöön, jonka tavoitteena ja unelmana on saada koko Suomi pyöräilemään.
Suomessa on 3,5 miljoonaa polkupyörää ja yhdeksällä kotitaloudella kymmenestä on sellainen. Taajamissa polkupyörä onkin oiva peli, sillä se on nopein kulkuväline alle seitsemän kilometrin matkoilla. Mikä tuntuisikaan paremmalta kuin kurvata pyörällä pysähtyneen autojonon ohitse? Huhtikuun alusta käynnistynyt Cyclonomics pyrkiikin nostattamaan pyöräilyn tuomaa hyvää fiilistä kaikille suomalaisille. Projektin tarkoitus on edistää pyöräilyä sen kaikissa muodoissa ja tarjota faktoja siitä, miksi pyöräily on hyvä asia. Saitti tarjoaa myös eväitä kaverin käännyttämiseen pyöräilijäksi. Nishikin sponsoroimalla Cyclonomics-yhteisöllä on myös oma hauska Facebook-sovellus, joka kertoo käyttäjälle faktoja itsestään pyöräilijänä.
”Haluamme innostaa ihmisiä pyöräilemään myös täällä Suomessa. Liian usein pyöräilystä puhutaan liikenneturvallisuuden yhteydessä vaikka pyöräily on turvallista. Paikallaan istuminen on vaarallisempaa! Lisäksi pyöräilijät ovat tutkitusti onnellisempia ihmisiä. Pyöräily onkin elämäntapa, ei pelkästään urheiluharrastus – vaikka tietysti sillä on myös terveyttä edistävä vaikutus. Halusimme luoda yhteisön, jonka kautta kuka tahansa pyöräilystä pitävä voi innostaa myös ystäviään pyöräilemään”, kertoo Cyclonomics-kampanjan taustalla työskentelevä Mirva Enroos Nishikin markkinoinnista.
Cyclonomics-blogista löytyy tunnettujen henkilöiden kirjoituksia ja tunnelmia pyöräilystä. Kirjoittajien joukossa on asiantuntevia ja arvovaltaisia henkilöitä eri aloilta, kuten liikennesuunnittelija Martti Tulenheimo, näyttelijä ja juontaja Janne Virtanen sekä liuta muita. Pyöräilijät saavat hyödyllisiä ja ajankohtaisia linkkejä, kuvia ja videoita, eli kaikkea mikä inspiroi polkemaan – ja polkemaan vielä lisää.
Pyöräilyn ei tulisi olla vain kausilaji. Oikealla asenteella ja asianmukaisilla varusteilla voi mainiosti pyöräillä ympärivuotisesti. Keväällä saadulla kimmokkeella voi jatkaa rakasta harrastusta myös kun lumi peittää maan.
Nishikin sponsoroima saitti aukesi 17.4.
Lisätietoja:
www.cyclonomics.fi
www.facebook.com/nishikisuomi
Pyöräilystä sanottua:

  • Arjen matkojen laatu vaikuttaa ihmisen onnellisuuteen enemmän kuin palkkataso. Pyöräilijät ja kävelijät ovat onnellisimpia.
  • Pyörä on nopein väline alle 7 kilometrin matkoille taajamissa.
  • Pyöräilijä elää terveempänä, noin vuoden pidempään kuin muut. Mitä tekisit 365:llä bonuspäivällä?
  • Pyöräilemällä ehkäiset tutkitusti sydäntauteja, diabetesta, verenpainetta, syöpää, luukatoa, ylipainoa, masennusta ja ahdistusta. Ai niin, ja olet nopeammin perillä.
  • Pyöräily on kaikista liikuntamuodoista tasapainoisin.
  • Pyöräilemällä parannat ilmanlaatua ja pidennät muidenkin elämää.
  • Pyöräily vahvistaa melkein kaikkia kehon lihaksia kerralla.
  • Pyöräily muotoilee kehosi kauniimmaksi.
  • Parasta pyöräilyssä on ajaa pysähtyneen autojonon ohi.
  • Pyöräily on turvallista. Paikallaan istuminen on tutkitusti vaarallisempaa.