Talviolympialaiset näkyvät antennikodeissa HD-laadulla vain DNA:n verkon kautta

Oletko jo tarkastanut, mistä verkosta antennikuvasi tulee? Jos se tulee Digitan verkosta (kattaa 98,96 % suomalaisista), et näe Pyeongchangin olympialähetyksiä teräväpiirtolaadulla, vaikka sinulla olisi millainen vastaanotin.
Jos haluat katsella olympialaisia HD-laadulla, VHF-antennisi täytyy olla suunnattuna DNA:n antenniverkkoon (kattaa 85 % suomalaisista), sinulla täytyy olla HD Ready -vastaanotin sekä maksukanavia varten paikka CI+ -kortinlukijalle.
DNA tiedotti eilen, että antennikodit pääsevät katsomaan olympialaisia teräväpiirtona myös Eurosportin kanavilta, mutta vain DNA:n verkon kautta. Miten siis saat selville, mistä verkosta katselet antennilähetyksiä? Tekemällä kanavahaun ja katsomalla ilmestyykö televisioosi TV5:n ja Eurosportin HD-versiot. Jos ne eivät löydy, luvassa on matka kauppaan ja katolle tai soitto antenniasentajalle, jos haluat katsoa talviolympialaiset teräväpiirtona.
Aiemmin DNA ilmoitti, että Suomen Leijonien jääkiekkomatsit talviolympialaisissa voi katsoa suorina ja HD:nä vain TV5 HD -kanavalta.
Eurosport 1 HD- ja Eurosport 2 HD -kanavat ovat seurattavissa DNA:n VHF-antenniverkosta torstaista 25.1. alkaen. DNA lisää uudet teräväpiirtokanavat automaattisesti mukaan kaikkiin niihin antenniverkon kanavapaketteihin, joissa on vastaava tavallisen tarkkuuden kanava. Kanavat kuuluvat DNA:n antenniverkon maksu-tv-tarjontaan. Eurosport 2 HD on jakelussa 7.4.2018 saakka.HD-katselu edellyttää, että kodissa on antenniverkon HD-vastaanotin ja talon katolla DNA:n antenniverkon vastaanottoon tarvittava VHF-antenni.
Eurosport 1 HD lisätään kaikkiin niihin kanavapaketteihin, jotka sisältävät Eurosport 1 SD-kanavan, ja Eurosport 2 HD vastaavasti kaikkiin Eurosport 2 -kanavan sisältäviin paketteihin. DNA SportMix -yhdistelmäpaketti sisältää molemmat kanavat. Kanavat lisätään automaattisesti sekä uusiin tilauksiin että pakettien nykyisille tilaajille, eikä tilaajilta edellytetä erikseen toimenpiteitä.
– Olemme erittäin mielissämme voidessamme tuoda antenniverkkomme tarjontaan nämä kaksi erinomaista Eurosport-kanavaa myös teräväpiirtona. Talviolympialaisten seuranta onnistuu nyt myös antennikodeissa huippuhyvällä kuvan laadulla. Kotikatsomoihin onkin olympialaisten merkeissä luvassa todella jännityksentäyteiset kolme viikkoa, mutta Eurosportin teräväpiirtokanavat tarjoavat myös erittäin laajan kirjon muuta urheilua veitsenterävällä kuvalla, sanoo DNA:n viihdeliiketoiminnassa johtajana toimiva Mikko Saarentaus.
– On hienoa, että pääsemme laajentamaan Eurosport-kanaviemme HD-jakelun myös antenniverkkoon. Olemme iloisia yhteistyöstämme DNA:n kanssa, jonka johdosta kanavamme ovat teräväpiirtona entistä paremmin katsojien saatavilla. Erityisesti urheilusisällöissä hyvällä kuvanlaadulla on suuri merkitys laadukkaan katselukokemuksen kannalta, Discovery Networks Finlandin talousjohtaja Juha Järvelä sanoo.

Laitevaatimukset antenniverkon Eurosport 1 HD- ja Eurosport 2 HD -kanavien seuraamiseksi

Antenniverkon Eurosport 1 HD- ja Eurosport 2 HD -kanavien katselu edellyttää kanavapaketin tilausta sekä DNA:n VHF-verkon lähettimeen suunnattua VHF-antennia ja Antenna Ready HD -vastaanotinta.

Kanavapaikat:

Eurosport 1 HD = 41
Eurosport 2 HD = 42
Useimmat vastaanottimet löytävät uudet ja uudelle kanavapaikalle siirtyneet kanavat automaattisesti. Mikäli kanavat eivät kuitenkaan ilmesty laitteesi kanavalistalle, tee uusi kanavahaku laitteen käyttöohjeen mukaisesti.
Jos VHF-antenni vielä puuttuu katolta, sen asennuksen ja suuntauksen voi tilata joko suoraan paikalliselta antenniurakoitsijalta tai EasyAsennuksen kautta.

Hyödyllistä tietoa antennitalouksille:

Tietoa antenniverkon kanavien vastaanotosta: www.dna.fi/uusiantennitv
DNA:n VHF-antenniverkon peittoaluekartta: www.dna.fi/antenniverkon-peittoalueet
Antenna Ready HD -vastaanottimet: www.testatutlaitteet.fi


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.