Tämä sairaus heikentää muistia!

Diabetesta sairastavien seitsemänkymppisten muisti ja muut kognitiiviset mielentoiminnot heikkenevät nopeammin kuin terveiden, tuore yhdysvaltalaistutkimus osoittaa. Erityisesti tämä koskee diabeetikoita, joiden diabetes on vaikea.
Yhdysvaltalaisten Archives of Neurology -lehdessä julkaisemat tulokset perustuvat yhdeksänvuotiseen seurantaan, jonka aikana kolmentuhannen keskimäärin 72-vuotiaan kognitiivisia mielentoimintoja ja diabetesta selvitettiin useita kertoja.
Diabetesta seurannan alussa sairastavat menestyivät terveitä huonommin kognitiivisia mielentoimintoja mittaavissa testeissä tutkimuksen alkaessa sekä yhdeksän vuoden kuluessa tehdyissä uusissa testeissä.
Diabeetikoista heikoiten menestyivät ne, joiden sairaus oli vaikea ja veren glukoositasot korkeat, mikä viittaa diabetekseen liittyvän dementiariskin riippuvan taudin vaikeusasteesta ja hoidosta. Onkin mahdollista, että diabeteksen varhainen diagnosointi ja tehokas hoito voisivat hidastaa muistin heikkenemistä, mutta tämä pitää vielä varmistaa uusissa tutkimuksissa.
Tutkimukseen osallistuneista neljännes sairasti diabetesta tutkimuksen alussa. Seurannan aikana alkanut diabetes ei liittynyt muistin heikkenemiseen.
Lähde: Uutispalvelu Duodecim


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.