YouTube on maailman suurin netin välityksellä toimiva videopalvelu, johon kuka tahansa voi ladata videoitaan. YouTubesta voi myös ansaita rahaa videoissa esitetyistä mainoksista.
Joistakin ”tuntemattomista” tubettajista on tullut katsojamäärissä mitaten jopa suosituimpia kuin monet viihdemaailmasta tutut supertähdet. Voisi kuvitella, että YouTube-videoista tulevat mainostulot ovat parhaimmillaan kohtuullisia ja suosituimmat tubettajat voisivat jopa ansaita niistä elantonsa. Tämä pitää paikkansa, mutta itse asiassa YouTube-videot voivat tehdä sinut suorastaan ökyrikkaaksi!
Erinomainen esimerkki YouTubessa videoitaan julkaisevasta ”taviksesta” on englantilainen 25-vuotias vloggaaja ”Zoella”, eli Zoe Sugg, jolla on yli 10 miljoonaa seuraajaa. Tämä muotiin ja kauneuteen liittyviä puuhastelujaan esittelevä nuori nainen tienaa videoillaan The Sunday Timesin mukaan peräti 64 000 euroa kuukaudessa – kyllä, kuukaudessa! Tämä tekee 768 000 vuodessa, joka on yli tuplasti enemmän, kuin Suomen presidentin palkkio ja käyttövarat yhteensä (353 000).
Suggin tienestit ovat suuremmat kuin käytännössä kaikilla suomalaisilla ”normaalityötä” tekevillä, ja jopa suuremmat kuin monilla Suomen teollisuusjohtajilla! Ansiotuloissa mitaten Sugg sijoittuisi verotietojen (2014) mukaan Suomen rikkaimpien listalla sijalle 156, joka ei ole hassummin ottaen huomioon, että Suggilla näyttää olevan hyvin hauskaa videoissaan. Kuinka moni muu voi sanoa samaa omasta työstään?

Lähteet: The Sunday Times, Unilad
Artikkelikuva: YouTube