Big Brother Suomi -ohjelmasta tunnetuksi tulleen Nino Hermaksen äkillinen kuolema järkytti laajasti suomalaisia viime syksynä. Hermas menehtyi 10. lokakuuta 2022 vain 43 vuoden iässä. Haudan lepoon hänet laskettiin 25. marraskuuta 2022.

Keskiviikkona 19. huhtikuuta Hermas olisi täyttänyt 44 vuotta. Merkkipäivän kunniaksi Hermaksen lähipiiri on julkaissut miehen Facebook-tilillä koskettavan julkaisun, jossa he avaavat rakkaan perheenjäsenensä kuolinsyytä.

– Nyt Ninon synttäreiden kunniaksi on viimein aika vaihtaa Ninon profiilikuva pois mustasta sellaiseen, joka kuvaa sitä energistä, iloista ja räiskyvää persoonaa, jollainen Nino oikeasti oli! Tuo musta kuva nimittäin kuvasi pelkästään sairauden jo uuvuttamaa Ninoa. Sairauden, joka valitettavasti selvisi meille kaikille liian myöhään, herkässä tekstissä kirjoitetaan.

Perhe kertoo Hermaksen kuolinsyyksi varmistuneen sepelvaltimotauti, jonka aiheuttamaan sairauskohtaukseen Hermas kuoli Auroran sairaalan psykiatrisella osastolla.

– Nino oli kuolinhetkellään aivan väärässä paikassa. Mutta sinne hänet ohjattiin, vaikka Nino itsekin epäili lääkärin vastaanotolla usein, että hänen sydämessään on pakko olla jotain pielessä.

Kirjoituksessa kuvaillaan Hermaksen sydämen ehtineen jo arpeutua vakavan sairauden takia.

– Silti kaikki Ninon oireet laitettiin masennuksen, ahdistuksen yms. piikkiin.

Hermas yritti läheistensä mukaan toistuvasti hakeutua lääkäriin saadakseen apua ikäviin oireisiinsa, jotka aina uudestaan ja uudestaan sivuutettiin.

– Me läheiset luulimme, että Ninon sydän oli tutkittu useaan otteeseen. Emme osanneet epäillä, emmekä kyseenalaistaa tätä. Nino itsekin kysyttäessä vastasi ”On kuule tutkittu koko mies päästä varpaisiin, eli vian on pakko olla päässä. Hullu mikä hullu”. On musertavaa ajatella, että lääkärit ovat näin uskotelleet. Ja musertavinta on tieto siitä, että Nino olisi vielä hengissä, jos hänet olisi otettu vakavasti.

Hermaksen perhe painottaa haluavansa kertoa tarinan auttaakseen muita samassa tilanteessa olevia, joita ei oteta lääkärissä vakavasti.

– Me Ninon läheiset haluamme kertoa tämän siksi, että Nino ei todellakaan luovuttanut, vaan todella taisteli viimeiseen saakka ja halusi löytää syyn huonoon vointiinsa ja tulla kuntoon. Ja ennenkaikkea siksi, että tämä saattaa pelastaa jonkun toisen hengen! kirjoituksessa muotoillaan.

– Siispä muistakaa tämä Ninon tarina ja jakaa tietoa eteenpäin. Varmistakaa että saatte oikeata hoitoa ja tutkimuksia. Pitäkää huolta itsestänne ja toisistanne!

Pysäyttävä kirjoitus on allekirjoitettu Hermaksen siskon Niinan ja muiden surevien läheisten toimesta.

Lue myös:

BB-tähti Nino Hermas on kuollut – kilpailun voittanut Sari Nygren suree: ”Tuntuu niin pahalta”

IL: Näin Nino Hermaksen äiti kommentoi poikansa traagista kuolemaa – ”Se oli sairaalassa suuri yllätys”