Teinityttö teki itsemurhan suorassa lähetyksessä

Sosiaalisessa mediassa leviää viraalina video, joka on tehty joulukuun lopussa. Facebook-tilinsä livestriimauksessa teinityttö paljastaa joutuneensa seksuaalisen hyväksikäytön kohteeksi.
Sen jälkeen Cedartownin pikkukaupungissa Georgian osavaltiossa asunut tyttö hirttää itsensä videolla.
Poliisi poisti livelähetyksen tallenteen tytön Facebook-sivulta, mutta sitä ennen se oli ehtinyt lähteä leviämään viraali-ilmiönä. Poliisin mukaan he ovat voimattomia estämään videon leviämistä sosiaalisessa mediassa.

Hyväntekeväisyysjärjestö Papyrus pyrkii estämään nuorten itsemurhia. Järjestössä työskentelevä Heather Dickinson sanoo, että kyseisen videon leviäminen voi innostaa nuoria kopioimaan itsemurhia.
– Tämä on hyvin surullinen tapaus. Video voi laukaista muita nuoria yrittämään samaa, mutta me olemme täällä tarjoamassa tukeamme sitä tarvitseville, Dickinson kertoo.
Dickinson kertoo, että heidän järjestö on huomannut sosiaalisen median vaikuttaneen nuorten käytöksen paljon.
– Nuorempi sukupolvi on laittanut koko elämänsä Facebookiin. Se on väylä jota kautta he kommunikoivat. Aikaisemmat sukupolvet keskustelivat yhden tai kahden ihmisen kanssa. Nyt kaikki on sosiaalisessa mediassa, kuten ryhmäkeskusteluissa.
Lähde: Unilad
Kuvituskuva. Kuvan henkilö ei liity tapaukseen.