Laulaja-lauluntekijä Frank Ocean on parin viime vuoden aikana kohonnut supertähtien taustavaikuttajasta R’n’B:n kirkkaimpien lupausten kärkijoukkoon. Myyntilistojen uusi valloittaja on yksi Flow Festivaalin pääesiintyjistä.
Viime vuonna julkaistulla Nostalgia, Ultra -mixtapellaan hienovarainen romantikko herätti myös alan päälliköiden mielenkiinnon, päätyen levyttämään muun muassa Jay-Z:n ja Kanye Westin Watch The Throne -menestysalbumille.
Uskomattomassa nosteessa oleva 24-vuotias nuorukainen pomppasi Suomessakin iTunes-listan piikkipaikalle rajoja rikkovan hämyisellä hip-hop albumilla Channel ORANGE. Ocean on kuin varkain noussut sukupolvensa lahjakkaimpien biisinikkareiden tiukasti varjeltuun kerhoon ja pitääkin itseään enemmän tarinankertojana kuin laulajana.
Levyn teemat häilyvät ajattomien teemojen ympärillä. Rakkaus, seksi ja menetyksen tuska ovat aina kiehtoneet musiikin legendoja, myös Frankia. Mies kertoo kuitenkin tarinansa oman maailmansa näkökulmasta ja vetää pesäeroa nykypäivän tyhjiin pop-lyriikoihin. Channel Orange tuntuu jo nyt klassikolta.
Sielukas monitaituri kuvailee omaa elämäänsä zeniläisen tyynesti ja ytimekkäästi ”I don’t know anything and neither do you”, kielien enemmän viisaudesta kuin tietämättömyydestä.