Tutkimus vahvistaa – kaljut miehet ovat fiksumpia ja itsevarmempia

Hiusten väheneminen on monelle miehelle kova paikka, mutta täysin turhaan, sillä naisia se ei haittaa.

Yleinen käsitys kaljuista miehistä on, että he ovat vähemmän puoleensavetävän näköisiä kuin miehet, joilla on hiuksia. Tutkijoita kiinnosti, miksi nämä perinnöllisesti vähähiuksiset miehet eivät ole evoluution myötä poistuneet kuvioista, vaikka heidät koetaan vähemmän miellyttävän näköisiksi.

Vastaus löytyy kaljujen miesten muista ominaisuuksista. Tutkijoiden mukaan kaljujen miesten muut kyvyt ovat kehittyneet kompensoimaan hiusten vähenemisen aiheuttamaa ulkoisen viehättävyyden vähenemistä.

Tutkimusten mukaan miehen kaljuus koetaan sosiaaliseksi dominanssiksi, joka ei ole uhkaavaa. Heidät myös mielletään sosiaalisesti kypsemmiksi, älykkäämmiksi, koulutetummiksi ja rehellisemmiksi verrattuna miehiin, joilla on täysi hiuspehko.

Nämä ominaisuudet yhdistetään selkeimmin vähähiuksisiin ja kaljuihin miehiin:

– Dominoiva

– Rehellinen

– Koulutettu

– Älykäs

– Korketasoista diplomatiaa

– Hyvin vähän aggressiota

Ihmisten mieltämä sosiaalinen kypsyys vähenee ja kasvaa selkeästi miehen hiusmäärän mukaan. Pää täynnä hiuksia osoittaa sosiaalisesti kypsymättömintä miestä. Hiusten määrän vähentyessä kypsyys kasvaa ja täysin kalju mies koetaan sosiaalisesti kypsimmäksi.

Vähähiuksisuudesta on myös terveydellistä hyötyä, sillä tutkimuksissa on todettu, että hiusten vähenemisen alkaminen viimeistään nelikymppisenä vähentää riskiä sairastua eturauhassyöpään.

Noin 45 % miehistä kokee näkyvää hiustenlähtöä viimeistään 35-vuotiaana. Kuusikymppisenä luku on 65 %. Tätä perinnöllistä taipumusta on tasaisesti kaikissa etnisissä ryhmissä.

Hollywoodin menestyselokuvissa kaljut miehet kuten Dwayne ”The Rock” JohnsonBruce Willis ja Vin Diesel saavat johtavia päärooleja, eikä se ole sattumaa.

Jos hiusrajasi alkaa paeta ja päälaelle ilmestyy kalju kohta, älä turhaan huolehdi, vaan ota siitä kaikki irti, niin kuin alla karismaattisesti poseeraavat miehet!

View this post on Instagram

@danielsmithphotography

A post shared by Jason Statham (@jasonstatham) on

View this post on Instagram

Hello! 👋🏻👋🏻 #BruceWillis

A post shared by Bruce Willis (@brucewillisbw) on

View this post on Instagram

GQ af #LinkInBio

A post shared by Patrick Stewart (@sirpatstew) on

Lähde: Daily Mail

Ylin Kuva: Universal


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.