X Factorista putoaminen johti Suomen suurimmalle kauppakeskuskiertueelle ja singlen julkaisuun

X Factor -kilpailu oli Tonia Tähtikummulle varsinainen itsensä löytämismatka. Vaalea kaunotar putosi ohjelmasta juuri ennen live-esityksiä, mutta putoaminen johti merkittävään askeleeseen muusikon uralla.
– Minulla ja tiimilläni oli plääni valmiina heti sille hetkelle, kun matkani X Factorissa päättyi ja ryhdyimme välittömästi toimeen. Itse on oltava aktiivinen ja puskettava täysillä eteenpäin. Tiimimme inspiraatiomoottorina toimii mm. Tuomas “Gary” Keskinen, Tähtikumpu kertoo.
Tähtikumpu sanoo, että X Factor on vaativa ja rankka ohjelmaformaatti, mutta ei kadu lainkaan osallistumistaan siihen.
– Siellä viedään ihminen niin äärirajoille ja tunteiden vuoristorataan, että välillä oli vaikeata itsekin pysyä perillä omista fiiliksistä. Kuitenkin, ken leikkiin ryhtyy, hän leikin kestäköön.
– Valtavan hienosta kokemuksesta inspiroituneena teimme leikkimielisen biisin ”Leikitään”, jonka voi kuunnella Spotifyssa.
Kappaleeseen saatiin myös ulkopuolista apua.
– Teimme biisiä aluksi omassa studiossa ja sen valmistuttua pohdimme, josko saisimme siihen uutta kulmaa ulkopuolelta. Otimme yhteyttä  hittinikkari Jimi Pääkalloon ja totta tosiaan sieltä löytyi hyviä ideoita biisiin.
Kappaleessa kuullaan myös X Factorissa edelleen jatkavan Hanna-Maaria Tuomelan ääntä.
– Taustoilla kuullaan läheinen perhetuttumme Tommi Kaikkonen ja ystäväni Hanna-Maaria Tuomela, Tähtikumpu kertoo.
Mistä tuli idea Suomen suurimpaan kaupakeskuskiertueeseen?
– Tiedostan, että tällä alalla täytyy koko ajan olla muutaman askeleen edellä ja suunnitella tapahtumaa eteenpäin. Siksi suunnittelimme alkuvuoden aikana Suomen suurinta kauppakeskuskiertuetta, jonka ajatus syntyi keskusteluissa Mall Voice Oy:n toimitusjohtajan, Olli Gestraniuksen kanssa.
Tähtikummun tavoitteena on kiertää peräti 60 kauppakeskusta.
– Olisihan se nyt ihan hupsua jäädä kisasta tippumisen jälkeen vaan kotiin odottelemaan, että joku muka tulisi hakemaan minut keikoille kotisohvalta, Tähtikumpu nauraa.
– Kilautin ystävälleni Sami Makkoselle ja pyysin häntä mukaan kiertueelle. Samin “Neljä kaula-aukkoo” -räppi X Factorissa on varmasti jättänyt ihmisiin pysyvän muistijäljen ja näin kiertueella kuullaankin lisää Makkosen mahtavia aivoituksia. Olemme yhdessä enemmän ja saamme varmasti tunnelman kattoon paikassa kuin paikassa.
Miksi kauppakeskukset keikkalavojen sijaan?
– Toimin spiikkerinä Mall Voice Oy:lle yli 60:ssä kauppakeskuksessa ja siksi se on minulle luontainen ympäristö olla esillä. Kiertueella esitän omia, uusia biisejäni ihmisille ja juttelen heidän kanssaan.
– Kauppakeskus mahdollistaa ympäristönä sen, että koko perhe pääsee paikalle kuuntelemaan hauskaa showta ja me pääsemme tutustumaan ainutlaatuisella tavalla itse näihin ihmisiin, joille me musiikkia teemme. Haen kiertueelta myös inspiraatiota uusiin biiseihin, ihmisten kohtaamisen kautta.
Suuri Kauppakeskuskiertue alkaa Helsingin Konalasta, Kauppakeskus Ristikosta lauantaina 19.5. ja jatkuu sunnuntaina 20.5. Kauppakeskus Myyrmannissa. Kiertue-aikataulua voi seurata Instagramissa ja Facebookissa hashtagilla #suurikauppakeskuskiertue. Lisätietoja ja päivityksiä löytyy myös Tähtikummun Instagram-tililtä @toniatahtikumpu.
– Jos on tarpeeksi uskoa ja tahtoa, uskomattomatkin asiat voivat käydä toteen, aina aurinkoinen Tähtikumpu hihkuu.
X Factor nähdään MTV3-kanavalla sunnuntaisin klo 19:30.
Kuva: Tonia Tähtikumpu


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.