Nikotellen-podcastin kolmaskymmenes juhlajakso sattuu sopivasti Suomen itsenäisyyspäivälle, joka on myös Nikon nimipäivä.

Aihetta juhlaan siis on, ja Niko Saarinen antaa palaa tälläkin kertaa sanoja säästelemättä Jonna Saaren kanssa. Ohjelma on äänitetty varsin erikoisessa paikassa – yöllisessä typötyhjässä Kauppakeskus Forumissa.

Joulukuun ensimmäisessä jaksossa käsitellään joulua, jota sekä Niko että Jonna rakastavat. Kuuntele juhlajaksosta, miten paljon Nikon ja Jonnan jouluperinteet muistuttavat omiasi.

Niko kertoo muun muassa lapsuuden jouluisista steariini-leikeistään. Kerran hän onnistui kaatamaan koko kynttilän. Nikon ja äidin kädet paloivat ja molempien kädet olivat illalla elokuvaa katsoessa kylmissä vesisangoissa. Niko kertoo myös itkeneensä lapsena joka jouluaatto.

Jonna puolestaan kertoo erikoisesta joulukokemuksestaan, kun hänen oli pakko lähteä hakemaan puhelimen laturi kotoaan mennessään siskon kanssa vanhempien luo. Matkalla sisarukset ajoivat ojaan, jonka pohjalle auto jäi aivan pystyyn. Jonnalla oli siis akku loppu puhelimesta ja auto oli ojassa jouluaattona. Kuuntele podcastista, miten sisarusten joulukatastrofi eteni.

Jonna kertoo podcastissa lapsuuden joululahjatoiveistaan ja siitä, saiko hän mitä toivoi ja miten hän reagoi asiaan. Kuuntele myös, millaisen ikävän yllätyksen Jonna sai veljeltään viime jouluna sekä mikä oli kamalin hänen saama joululahja, ja minkä takia hän sai sen.

Niko on ainoa lapsi, mutta heille tuli aina pukki, joka sitten paljastui talonmieheksi. Molempien mielestä joulupukin naamarit lapsuudessa olivat pelottavia.

Niko kertoo eräästä toisesta lapsuuden talonmiehestä, jota kutsuttiin sammakoksi. Mies jäi kiinni siitä, että oli varastellut pikkuhousuja kerrostalon asunnoista. Jonna puolestaan muistelee erästä talossaan työskennellyttä remonttimiestä, johon hän iski silmänsä muuttaessaan Helsinkiin. Työmies kävikin sitten Jonnan luona ”kahvitauoilla”.

Nikoa alkaa ohjelmassa itkettää. Kuuntele alta tunteellinen avautuminen, josta selviää mikä miehen mieltä painaa.

Kuuntele Nikon ja Jonnan joulutarinat Nikotellen-podcastin uusimmasta jaksosta alta tai täältä!

Jakso on kuunneltavissa myös Soundcloudissa.

Nikotellen-podcastin ensimmäisen ja toisen tuotantokauden äänitteet löydät täältä.

Sarja löytyy myös Apple Podcasteista

Metropoli ja Nikotellen ovat myös Instagramissa.