Hei, tässä sinulle huipputarjous:

Avaa pelitili Nordicbetille ennen siirtoikkunan sulkeutumista:

  • Ensimmäinen talletus tuplataan (esim. 20€ talletuksella saat  40€ pelirahaa)
  • Joka kuukausi 25€ vedonlyöntibonus vuoden loppuun saakka

Toimi näin:

1. Avaa pelitili TÄSTÄ.
2.
 Saat 100% talletusbonuksen 100€ asti.
3. Aloita vedonlyönti ja nappaa lisää bonuksia.

Tutkimus paljastaa: näin miesten ja naisten aivot eroavat toisistaan

Yhdysvaltalaisen Amen Clinicsin tiedemiehet tekivät tutkimuksen, jossa he tarkastelivat yli 46 000 koehenkilön aivokuvia selvittääkseen, vaikuttavatko neurologiset häiriöt sukupuoliin eri tavalla. Neurologisista häiriöistä esimerkiksi ADHD:ta ilmenee miehillä enemmän, kun taas naiset saavat useammin diagnoosin esimerkiksi Alzheimerin taudista tai masennuksesta.

Tutkimuksen koehenkilöistä osalla oli psykiatrisia häiriöitä ja osalla ei. He suorittivat kognitiivisia tehtäviä tai lepäsivät, kun tutkijat mittasivat veren virtausta heidän aivoissaan. Tulokset julkaistiin Journal of Alzheimer’s Disease -julkaisussa, ja ne tuovat esiin kiinnostavia eroja miesten ja naisten aivotoiminnassa.

Naisilla oli enemmän aivotoimintaa etuotsalohkon kuorella, eli alueella, joka on vastuussa päätöksenteosta, keskittymisestä ja impulssien hallitsemisesta. Löydös voi selittää, miksi naisten vahvuuksiin usein kuuluvat empatia, intuitio, yhteistyökyky ja itsekontrolli.

Naisten aivoissa veri virtasi vilkkaammin myös limbisellä alueella, joka kontrolloi perustoimintoja kuten nälkää ja janoa, mutta jonka uskotaan myös vaikuttavan kasvatustaitoihin ja kiintymykseen. Tutkimuksen mukaan naisten aivot toimivat kaiken kaikkiaan aktiivisemmin kuin miesten.

Tiedemiehet uskovat ymmärryksen naisten ja miesten aivojen aktiivisuuden eroista olevan avuksi neurologisten häiriöiden hoidossa.

Lähde: Redbook