KATSO HUIPPUMATSIT ILMAISEKSI

Haluatko katsoa Real Madridin ja FC Barcelonan ottelut ilmaiseksi? Saksan Bundesliiga, Ranskan Ligue 1 ja Englannin FA Cup ovat myös klikkauksen päässä.

KATSO HUIPPUFUTISTA ILMAISEKSI NÄIN:

1. Siirry palveluun TÄSTÄ.
2. Avaa pelitili ilmaiseksi
3. Tililläsi pitää olla rahaa ja pääset katsomaan lähetyksiä ilmaiseksi

Tutkimus paljastaa: näin miesten ja naisten aivot eroavat toisistaan

Yhdysvaltalaisen Amen Clinicsin tiedemiehet tekivät tutkimuksen, jossa he tarkastelivat yli 46 000 koehenkilön aivokuvia selvittääkseen, vaikuttavatko neurologiset häiriöt sukupuoliin eri tavalla. Neurologisista häiriöistä esimerkiksi ADHD:ta ilmenee miehillä enemmän, kun taas naiset saavat useammin diagnoosin esimerkiksi Alzheimerin taudista tai masennuksesta.

Tutkimuksen koehenkilöistä osalla oli psykiatrisia häiriöitä ja osalla ei. He suorittivat kognitiivisia tehtäviä tai lepäsivät, kun tutkijat mittasivat veren virtausta heidän aivoissaan. Tulokset julkaistiin Journal of Alzheimer’s Disease -julkaisussa, ja ne tuovat esiin kiinnostavia eroja miesten ja naisten aivotoiminnassa.

Naisilla oli enemmän aivotoimintaa etuotsalohkon kuorella, eli alueella, joka on vastuussa päätöksenteosta, keskittymisestä ja impulssien hallitsemisesta. Löydös voi selittää, miksi naisten vahvuuksiin usein kuuluvat empatia, intuitio, yhteistyökyky ja itsekontrolli.

Naisten aivoissa veri virtasi vilkkaammin myös limbisellä alueella, joka kontrolloi perustoimintoja kuten nälkää ja janoa, mutta jonka uskotaan myös vaikuttavan kasvatustaitoihin ja kiintymykseen. Tutkimuksen mukaan naisten aivot toimivat kaiken kaikkiaan aktiivisemmin kuin miesten.

Tiedemiehet uskovat ymmärryksen naisten ja miesten aivojen aktiivisuuden eroista olevan avuksi neurologisten häiriöiden hoidossa.

Lähde: Redbook

TALLETUS TUPLANA + 50 VAPAAPELIÄ STARBURSTIIN
EKA TALLETUS TUPLANA + 50 VAPAAPELIÄ STARBURSTIIN