Rakastettu viihdeohjelma Putous tekee odotetun paluun jo 15. tuotantokauden merkeissä lauantaina 21. tammikuuta klo 19.30 alkaen. Kauden ohjaa Antti Tuomas Heikkinen ja ohjelman uutena juontajana aloittaa Niina Lahtinen. 

Monille tv-katsojille tuttu Lahtinen on jo vanha Putous-konkari, sillä hän on toiminut ohjelmassa aiemmin ohjaajana ja vastaavana käsikirjoittajana.

– Minusta juontajan rooliin astuminen on jännittävää, hauskaa ja kivaa. Rakastan komediaa ja viihdettä, ja lauantai-illan komedian tekeminen on unelmien työtäni, Niina Lahtinen kertoo.

Lahtinen odottaa erityisesti yhteistyötä ohjelman uuden ohjaajan, aiemmin näyttelijänä tutuksi tulleen Antti Tuomas Heikkisen kanssa. 

– Olen tehnyt Antti Tuomaksen kanssa töitä nyt jo useamman vuoden, sekä kirjoittajana että vastanäyttelijänä, ja hän on ehkä paras työkaveri, jonka tiedän. Hän on fiksu, hauska ja mielettömän hyvä ryhmätyöskentelijä. Kiva ihminen. Odotan innolla, miten hän saa työryhmän kukoistamaan, ja haluan antaa kaikkeni kauden onnistumisen eteen.

Lauantai-illan katsotuimmalle areenalle marssii tulevalla kaudella kuusi näyttelijää. Viihteen vuoristoradan kyytiin hyppää tällä kertaa sekä vanhoja Putous-konkareita että joukko ohjelmassa debytoivia uusia tähtiä. Viime kaudelta tutun Aku Sipolan ja kaksinkertaisen sketsihahmo-voittaja Mikko Töyssyn lisäksi sinipaitoihin pukeutuvat uudet putouslaiset Juuso ”Köpi” KallioJoonas KääriäinenLinda Wiklund ja Ushma Olava

Kuva: MTV3

USHMA OLAVA
Ushma Olava
, 41, on kotoisin Helsingin Pakilasta ja Oulunkylästä. Teatteritaiteen maisteriksi hän valmistui Teatterikorkeakoulusta vuonna 2009. Sittemmin Ushman on voinut bongata muun muassa Improvisaatioteatteri Stella Polariksen riveistä, televisiosarjoista KonttoriAikuiset ja Kultakala sekä pääroolista Lahden kaupunginteatterin Nunnia ja konnia -musikaalista. Ushma kuvailee itseään kovaääniseksi naurajaksi, jonka lempiasioita elämässä ovat sekä iltapäiväkahvit pullien ja keksien kera että päiväskumpat ystävien kanssa.

”Lievän hysterian ja ilon sekaisilla fiiliksillä eteenpäin”, Ushma kuvailee fiiliksiään tulevaa kautta kohtaan.

LINDA WIKLUND
Vaikka Linda Wiklundin, 34, kotitalo sijaitsee Espoossa, on hän sydämeltään ikuisesti turkulainen. Linda valmistui Teatterikorkeakoulusta teatteritaiteen maisteriksi vuonna 2015, jonka jälkeen hän on työskennellyt lukuisten teatteritöiden lisäksi muun muassa televisiosarjoissa Kontio ja ParmasKonttorija Modernit miehet sekä elokuvissa Pelle Hermanni ja Fingerpori. Ennen Putous-kautta Linda haluaa paljastaa itsestään kaksi asiaa: hän ei osaa piirtää eikä soittaa mitään soitinta. Uuteen kauteen Linda suuntaa sekä rauhallisilla että malttamattomilla fiiliksillä.

”Ikälopusta ryhmästä huolimatta meillä on freesi meininki, ja olen aika varma, että alkuvuodesta pankki räjähtää”, Linda kuvailee fiiliksiään.

JUUSO ”KÖPI” KALLIO
Porilaislähtöinen Juuso ”Köpi” Kallio, 32, on työskennellyt yli 10 vuotta radiossa, muun muassa YleX Aamussa Viki ja Köpi -kaksikon toisena osapuolena. Köpi valmistui ammattikorkeakoulusta audion parissa työskenteleväksi medianomiksi, toisin sanoen studiorotaksi. Kyseisiä hommia Köpi ei tosin ehtinyt tehdä päivääkään, sillä hän ajautui jo koulun toisena vuonna radioon töihin.

Television puolella Köpiä on voinut viime aikoina nähdä muun muassa Laumassa ja Joonas Nordmanin Grillikaudella. Kaiken tämän lisäksi Köpi on valittu vuoden 2022 positiivisimmaksi porilaiseksi. Valinta tosin jätti jälkeensä vahvan vilppiepäilyn – jopa Köpin oma äiti kyseenalaisti voiton. Tulevaa Putous-kautta Köpi odottaa pelon sekaisin tuntein.

”Porilaisilla on tosin mennyt tässä ohjelmassa yleensä kai ihan hyvin? Nyt siihen tulee muutos”, Köpi toteaa.

JOONAS KÄÄRIÄINEN
Alun perin Mikkelistä kotoisin oleva Joonas Kääriäinen, 33, valmistui Teatterikorkeakoulusta näyttelijäksi vuonna 2016. Maalaistalosta kaupunkiin muuttanut Joonas on nykyisin töölöläinen villakoiran omistaja, jonka on voinut viime vuosina bongata monien teatterilavojen lisäksi muun muassa televisiosarjoista Paras vuosi ikinäMade in Finland ja Karuselli. Joonaksen ansioihin kuuluu lisäksi Paskan palvelun illallinen -konseptin kehittäminen Suomeen. Vaikka Joonas on iältään 33, on hän valikoinut itselleen lähinnä 15-vuotiaan harrastuksia: salibandy ja CS:GO-tietokonepeli.

”Fiilikset on tietenkin jännittyneet. Tätä kuitenkin helpottaa se, että olen asunut ohjaajan kanssa samassa kämpässä viiden vuoden ajan”, Joonas kuvailee Putous-fiiliksiään.  

AKU SIPOLA
Viime kaudella Putouksessa debytoinut Aku Sipola, 32, ylsi 14. kauden sketsihahmokilpailussa hopeasijalle Hannu Gandhi -hahmollaan. Tampereen yliopiston teatterityön tutkinto-ohjelmasta vuonna 2016 näyttelijäksi valmistuneen Sipolan työskentelyä on voinut viime vuosina nähdä Putouksen ohella muun muassa televisiosarjoissa Made in Finland ja Sunnuntailounas. Ensi vuonna Akun voi nähdä Vesa-Matti Loirin roolissa tulevassa Spede-elokuvassa. Lapsuudessaan Aku luki sivistyssanakirjaa, harrasti golfia ja kuunteli sekä jazzia että omaa silloista suosikkiohjelmaansa Pekka Saurin Yölinjaa.

MIKKO ”TÖKÄ” TÖYSSY
Mikko ”Tökä” Töyssy
, 41, voitti viime Putous-kaudella sketsihahmokilpailun jo toistamiseen, kun kansan suosikiksi valikoitui forssalainen viiniyrittäjä Kaisla Sose. Töyssy on valloittanut Suomen kansan sydämiä Putouksessa jo kolmen kauden ajan. Putouksen lisäksi Tökä on ehtinyt viime aikoina kunnostautua myös elokuvanäyttelijänä, sillä tänä syksynä miehen verratonta työskentelyä voi nähdä elokuvissa Punttikomedia ja Napapiirin sankarit 4. Lisäksi Tökää on työllistänyt Simo Salmisen rooli ensi vuonna ensi-iltansa saavassa Spede-elokuvassa.

Lue myös:

Putous-ohjelmassa vitsailtiin Maria Nordinista – näin hän reagoi parodiahahmoon: ”En tiedä, toimiiko”