Näyttelijät Monika Lindeman ja Tiia Elg tekevät paluun Salatut elämät -sarjaan äitiyslomiensa jälkeen. Tiia on näytellyt Eva Tammista sarjassa vuodesta 2014 ja Monika puolestaan Linda Eerikäistä vuodesta 2015.

Tiia teki paluun sarjaan kuvauksiin viime viikolla.

– Evan rooli lähti vanhasta tottumuksesta. Oli jännää palata takaisin sarjan kuvauksiin, mutta nyt jo tuntuu siltä, että ihan kuin en olisi koskaan ollut edes pois kuvauksista, Eva Tammista näyttelevä Tiia Elg kertoo Metropolille.

Tiia ehti ennen Salatut elämät -sarjan kuvauksiin palaamista osallistua Tanssii tähtien kanssa -kilpailuun, jossa hän toimi ensimmäistä kertaa tähtivalmentajana.

Tiia myöntää Metropolille, että elämä 1- ja 2-vuotiaiden lasten äitinä on asioiden aikatauluttamista.

– Olen elänyt ennen lapsia hetkessä, niin nyt olen joutunut opettelemaan eritavalla asioiden aikatauluttamista. Olen siinä jo ihan kohtalaisen hyvä, mutta aina voisi olla parempikin, Tiia naurahtaa.

Molempien lasten kohdalla Tiia on nauttinut kotona olemisesta äitiysloman ajan.

– Minun on helppo heittäytyä eri elämäntilanteisiin. Äitiysloman jälkeen haastavinta on ollut tottua arjen vaatimaan aikatauluttamiseen. Äitiyslomalla sai luonnollisesti elää ajankäytön suhteen vapaammin. Toivoisin, että pystyisin säilyttämään aamuisin saman kiireettömyyden tunteen kuin äitiyslomalla. Olen pikkuhiljaa oppinut, kuinka paljon aikaa menee aamuisin kahden lapsen kanssa, että ehdin itse töihin ilman kiirettä, Tiia kertoo.

– Lasten syntymän myötä minun on pitänyt ymmärtää, ettei omaa aikaa juurikaan ole. Nyt se oma aika rajoittuu pitkälti niihin hetkiin, kun kävelen töihin.

Lue myös:

Näyttelijä ja tanssija Tiia Elg avautuu koskettavasti äitiyden merkityksestä uraan: ”Kaikki se, mitä olin, ei ole enää”

Tiia Elgin julkaisemat selfiet ihmetyttävät – pohtii avoimesti niiden haitallisuutta: ”Tarkoitus on luoda illuusio”